Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Θρίλερ στην Κρήτη – Πολιτικό άσυλο ζήτησαν Τούρκοι, οπαδοί του Gulen που έφτασαν με ιστιοφόρο

Θρίλερ στην Κρήτη – Πολιτικό άσυλο ζήτησαν Τούρκοι, οπαδοί του Gulen που έφτασαν με ιστιοφόρο
Στο ιστιοφόρο επέβαιναν τέσσερις άνδρες, δύο γυναίκες και τα παιδιά τους και δήλωσαν οτι κινδυνεύει η ζωή τους
Σχετικά Άρθρα

Μπροστά σε ένα περίεργο συμβάν βρέθηκαν το πρωί (11/1) αστυνομία και λιμενικό στην Κρήτη όταν οι επιβάτες ενώ ιστιοφόρου, προερχόμενο από περιοχή της Τουρκίας, ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.
Το σκάφος έφτασε στον κόλπο του Κουρεμένου Σητείας Κουρεμένο με συνοδεία σκαφών του Λιμενικού Σώματος ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι τέσσερις άνδρες, δύο γυναίκες και τα παιδιά τους, που επέβαιναν οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Σητείας όπου δήλωσαν ότι είναι Γκιουλενιστές, δηλαδή οπαδοί του Τούρκου ιεροκήρυκα Gulen και κινδυνεύει η ζωή τους στην Τουρκία.
Υποστήριξαν ότι έφυγαν από την Τουρκία αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν και ζήτησαν πολιτικό άσυλο από τη χώρα μας.
Αυτό που απομένει είναι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφασιστεί ή όχι αν θα δοθεί άσυλο στα συγκεκριμένα άτομα.

Απόφαση για άσυλο ή όχι

Αυτό που απομένει είναι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφασιστεί ή όχι αν θα δοθεί άσυλο στα συγκεκριμένα άτομα.
Να σημειωθεί ότι το ιστιοφόρο σκάφος οδηγήθηκε στον Κουρεμένο συνοδεία σκαφών του Λιμενικού Σώματος.Τις πρώτες μέρες θα παραμείνουν στο ιστιοφόρο του οποίου οι χώροι επαρκούν ενώ παράλληλα θα εξεταστούν από γιατρούς του νοσοκομείου Σητείας όπως προβλέπει η διαδικασία.

Το Κίνημα Gulen

Το Κίνημα Γκιουλέν (τουρκικά: Gülen hareketi) είναι φιλελεύθερο ισλαμιστικό διεθνές θρησκευτικό και κοινωνικό κίνημα του οποίου ο ηγέτης είναι ο Τούρκος ισλαμιστής θεόλογος και ιερέας Fethullah Gulen , ο οποίος ως βάση έχει την Πενσiλβάνια των ΗΠΑ.Το κίνημα δεν διαθέτει επίσημη ονομασία ωστόσο συχνά καλείται ως Χιζμέτ (η υπηρεσία) από τους οπαδούς του, και ως Τζεμαάτ (Cemaat, η κοινότητα/συνέλευση) από το ευρύ κοινό στην Τουρκία.
Ο μεγαλύτερος οργανισμός υπό την αιγίδα του κινήματος είναι ο Alliance for Shared Values (συμμαχία για τις κοινές αξίες) στη Νέα Υόρκη.

Ο αντίπαλος του Erdogan

Υπενθυμίζεται, πως ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan κατηγορεί τον Gulen για την ενορχήστρωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016 και έχει ζητήσει επανειλημμένως την έκδοσή του από τις ΗΠΑ.
Πάνω από 30.000 άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή για φερόμενες διασυνδέσεις τους με το δίκτυο FETO του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα F. Gulen, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, δήλωσε  ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan.
Η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται αδιάκοπα «μέχρις ότου ελευθερώσουμε τελείως το έθνος μας από αυτή την μοχθηρία», έχει δηλώσει ο Erdogan αναφερόμενος στο δίκτυο Gulen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης