Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η Δύση να κάνει αυτοκριτική για Ελευθερία και Δημοκρατία

Erdogan: Η Δύση να κάνει αυτοκριτική για Ελευθερία και Δημοκρατία
Ειλικρινή αυτοκριτική από τον δυτικό κόσμο ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος, μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο
Σχετικά Άρθρα

Η Δύση πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της για τη δημοκρατία, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan αναφερόμενος στις πρόσφατες ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.
Όσοι δεν αντέχουν ακόμη τις επιπτώσεις της τρομοκρατίας προσπάθησαν να αποτρέψουν την Τουρκία από την καταπολέμηση των τρομοκρατών, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Είδαμε τέτοια παραδείγματα πριν από δύο μήνες στη Γαλλία.
Παρατηρήσαμε επίσης παρόμοιες αντιδράσεις για τα πρόσφατα γεγονότα στις ΗΠΑ.

Ζητείται αυτοκριτική

Όλες αυτές οι εξελίξεις καθιστούν τον δυτικό κόσμο υπόχρεο σε μια ειλικρινή αυτοκριτική για τη δημοκρατία, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.
«Όλες αυτές οι εξελίξεις καθιστούν απαραίτητο για τον δυτικό κόσμο να κάνει αυτοκριτική του όσον αφορά τη δημοκρατία, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Εάν αυτή η αυτοκριτική δεν γίνει και η κατανόηση της δικαιολόγησης της παρά τα αδικήματα όπως είδαμε στο παρελθόν, σημαίνει ότι ο κόσμος έχει φτάσει σε ένα νέο σταυροδρόμι », συνέχισε ο Erdogan.
Την Τετάρτη 6/1, οι υποστηρικτές του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, που διαμαρτύρονταν για την επικύρωση της προεδρικής νίκης του Joe Biden από το Κογκρέσο συγκρούστηκαν με την αστυνομία, τελικά εισέβαλαν στο κτίριο του Καπιτωλίου και έφτασαν στην αίθουσα της Γερουσίας.

Διπλά πρότυπα έναντι της Τουρκίας

Τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που πυροβολήθηκε από την αστυνομία του Καπιτωλίου.
Τέτοιες σκηνές αποκάλυψαν για άλλη μία φορά τα διπλά πρότυπα που υιοθετήθηκαν εναντίον της Τουρκίας σημείωσε ο Erdogan, σύμφωνα με τη Yeni Safak.
Ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία ακολουθεί τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από χώρες που την κατηγορούν ότι δεν έχει Δημοκρατία.
Πρόκειται για χώρες, συμπλήρωσε, που εγκατέλειψαν τη Δημοκρατία, στις πρώτες δυσκολίες που σντιμετώπισαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης