Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πώς το Dubai πέτυχε το τουριστικό success story εν μέσω πανδημίας

Πώς το Dubai πέτυχε το τουριστικό success story εν μέσω πανδημίας

H πληρότητα στα ξενοδοχεία του εμιράτου θυμίζει προ υγειονομικής κρίσης επίπεδα

Σχετικά Άρθρα

Σε τουριστικό hotspot του Περσικού Κόλπου – και με ελληνικά παραδείγματα – έχει μετατραπεί το Dubai και ενώ ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε αυστηρή καραντίνα.
Τουρίστες από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου αλλά και πλήθος «επωνύμων» με την έλευση του 2021 πλημμύρισαν το αεροδρόμιο και τα εμπορικά κέντρα του εμιράτου για να απολαύσουν τις διακοπές και τις αγορές τους.
Μετά από ένα αυστηρό lockdown, η πόλη άρχισε να ανοίγει σταδιακά την οικονομία της τον Μάιο 2020 γράφουν οι Financial Times.

Εμβολιασμός και τουρισμός

Με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να εφαρμόζουν ένα ταχύτατο πρόγραμμα εμβολιασμού, οι κρατήσεις για τα ξενοδοχεία της πόλης είναι μεγάλες και η αγορά ακινήτων είναι αναζωογονητική.
«Το Dubai έχει άρει τα εμπόδια - οι άνθρωποι βλέπουν ένα μέρος σχετικά ασφαλές και έτσι είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν», δήλωσε ο Simon Casson, πρόεδρος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική του ομίλου Four Seasons.«Υπάρχουν λίγα ξενοδοχεία στον κόσμο σήμερα που να απολαμβάνουν τα επίπεδα ζήτησης του Four Seasons Dubai», πρόσθεσε.
Από τον Νοέμβριο, η πληρότητα και τα ποσοστά στα δύο ξενοδοχεία του στην πόλη είχαν αυξηθεί, φθάνοντας περισσότερο από το 90% στην παραλία τον Δεκέμβριο, από χαμηλά μονοψήφια ποσοστά το καλοκαίρι, σημείωσε.
Την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2020, η πληρότητα στο Dubai έφτασε το 66%, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων STR.
dubai_2.JPG
Η εύκολη πρόσβαση

Το Dubai το οποίο έχει πληγεί περισσότερο από την πλουσιότερη πρωτεύουσα των Εμιράτων, Abu Dhabi έχει υιοθετήσει ευκολότερες προϋποθέσεις εισόδου για την ενίσχυση του τουρισμού.
Aπαιτεί από ορισμένους επισκέπτες να παρουσιάσουν αρνητικά τεστ Covid-19 κατά το check-in και να κάνουν ένα άλλο κατά την άφιξή τους, αν και Βρετανοί και Γερμανοί, όπως και άλλοι υπήκοοι του Περσικού Κόλπου, χρειάζονται μόνο ένα test PCR στο αεροδρόμιο του Dubai.
Μια πιο μολυσματική νέα παραλλαγή ιού υπάρχει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τα κρούσματα έχουν αυξηθεί από το νέο έτος.
Οι αρχές καλούν πολίτες και επισκέπτες να τηρούν τα πρωτόκολλα κοινωνικής απόστασης.

Τουρισμός και ακίνητα

Η δίμηνη αναζωογόνηση του τουρισμού, η οποία μαζί με τον κλάδο των ακινήτων αντιπροσωπεύει περίπου το 1/3 της οικονομίας, αποτελεί μέρος ένα success story του εμιράτου, καθώς πολλοί από τους ξένους τουρίστες το επιλέγουν λόγω lockdown και πανδημίας στις χώρες τους.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με περίπου 700 νεκρούς από Covid επιτάχυναν τις διαδικασίες για ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού,
Το Dubai με το «καλημέρα» του 2021 παρουσίασε το πρόγραμμα εμβολιασμού των BioNTech / Pfizer, το οποίο στοχεύει στον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού το τρέχον έτος, στηριζόμενο στην εκστρατεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που έχουν στη φαρέτρα τους και το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm.
dubai_3.JPG

Η 2η χώρα στα εμβόλια

Είναι η δεύτερη χώρα μετά το Ισραήλ στην παγκόσμια κούρσα εμβολιασμού, με 9 δόσεις ανά 100 άτομα, και σκοπεύει να ξεπεράσει τον νεοσύστατο σύμμαχό του.
«Είναι το μόνο μέρος που ξέρω πού μπορείς να ζήσεις την κανονική σου ζωή - το έχουν καταλάβει όλοι - υπάρχουν μάσκες παντού», δήλωσε στους Financial Times ο John, τραπεζίτης από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος μόλις μετέφερε την οικογένειά του στο Dubai.
Ωστόσο εκτός τουρισμού και ακινήτων πολλοί τομείς της οικονομίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Υπάρχουν και προβλήματα

Οι θέσεις εργασίας στους άλλους κλάδους μειώνονται και βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας.
Για να προωθήσει την ανάκαμψη, η κυβέρνηση εισήγαγε ένα σύνολο μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης της απαίτησης για ένα Εμιράτο να κατέχει το 51% μιας επιχείρησης.
Ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το συνολικό χρέος του Εμιράτου, ο Hasnain Malik, αναλυτής που εδρεύει στο Ντουμπάι και ο οίκος ερευνών αναδυόμενων αγορών Tellimer, δήλωσε ότι αυτό θα μειωθεί από τα χαμηλά παγκόσμια επιτόκια, την αυξημένη τουριστική δραστηριότητα και την σιωπηρή υποστήριξη από το Abu Dhabi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης