Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο εκλεκτός του Biden για το υπουργείο Άμυνας θα λάβει 1,7 εκατ. δολάρια από τη Raytheon

ΗΠΑ: Ο εκλεκτός του Biden για το υπουργείο Άμυνας θα λάβει 1,7 εκατ. δολάρια από τη Raytheon
Ο Austin διατηρούσε θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας κατασκευής οπλικών συστημάτων, μετά την αποστρατεία του το 2016
Σχετικά Άρθρα

Η επιλογή του εκλεγμένου προέδρου Joe Biden για το αξίωμα του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ - ο απόστρατος στρατηγός Lloyd Austin θα μπορούσε να λάβει το ποσό των 1,7 εκατ. δολαρίων αποχωρώντας από τη Raytheon, όπως αναφέρει το Reuters.
Ο Austin διατηρούσε θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας κατασκευής οπλικών συστημάτων, μετά την αποστρατεία του το 2016.
Ως μέρος της αποζημίωσής του, του δόθηκαν μετοχές της Raytheon.
Εάν παραιτηθεί από την εταιρεία για να αναλάβει το υπουργείο Άμυνας κάποιες από τις μετοχές θα πουληθούν για λογαριασμό του.

Πίεση Biden

O Biden ασκεί αυξανόμενη πίεση στο Κογκρέσο για να λάβει το πράσινο φως για την ομάδα εθνικής ασφάλειας όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου 2021.
Ο μεταβατικός του προγραμματισμός καθυστέρησε από τον Trump ο οποίος αμφισβήτησε τη νίκη Biden στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2020.
Ο Austin λόγω του αξιώματος χρειάζεται την έγκριση τόσο της Γερουσίας, όσο και του Κογκρέσου, καθώς αποστρατεύθηκε σε διάστημα μικρότερο των επτά ετών.
Θα είναι ο δεύτερος επικεφαλής του Πενταγώνου σε τέσσερα χρόνια, που θα χρειάζεται μία τέτοια έγκριση, αφού ο Trump είχε επιλέξει τον στρατηγό James Mattis για υπουργό Άμυνας.
Ο Austin ήταν επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Barack Obama και θα είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης