Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με απώλειες άνω του 1%

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με απώλειες άνω του 1%
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Με απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Οι επενδυτές ανησυχούν από τα νέα περιοριστικά μέτρα και τη διάρκειά τους. Τα ΧΑ ακολουθεί στο ξεκίνημα τις ξένες αγορές. Στο επίκεντρο παραμένουν οι τράπεζες. Έχει πάντως εφεδρείες, για να περιορίσει την πτωτική κίνηση.

Κάτω από τις 810 μονάδες το ξεκίνημα της συνεδρίασης, με τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο των πωλήσεων. Απώλειες βέβαια καταγράφουν συνολικά οι μετοχές. Η Εθνική δοκιμάζει τα 2 ευρώ και η Alpha είναι κάτω από τα 0,85 ευρώ. Απώλειες άνω του 2% και για τη ΔΕΗ. Αυτές που έχουν κάνει μεγάλη κίνηση με άλλα λόγια υποχωρούν κάπως παραπάνω. Λογική η εξέλιξη. Καθαρά με βάση το διάγραμμα δεν δημιουργούνται ανησυχίες.

ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΧΑ: Από το αποτέλεσμα της αξιολόγησης και τις νέες βαθμίδες συναλλακτικής δραστηριότητας παρατηρούμε πως η αύξηση του όγκου στο τελευταίο τρίμηνο, βοήθησε σχεδόν το σύνολο των εισηγμένων. Πολλές μετοχές από τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα πέρασαν στη μεσαία. Αν συνεχιστεί το επενδυτικό ενδιαφέρον θα δούμε μετάταξη πολλών στην υψηλή.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Μακάρι να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή και είσοδο στο ΧΑ. Χρειάζεται τέτοιες εταιρείες η αγορά μας. Να θυμίσουμε πως παλιά υπήρχαν πολλές θυγατρικές της τράπεζας εισηγμένες (Εθνική Ασφαλιστική, Εθνική Χαρτοφυλακίου, Εθνική Ακινήτων).

ΕΧΑΕ: Η αύξηση της μεταβλητότητας και οι υψηλοί όγκοι ευνοούν τον όμιλο. Σημαντική εντολή αγοράς στην προσυνεδρίαση στα 3,98 ευρώ. Βέβαια, αν η αγορά καταγράψει απώλειες καλές σήμερα, δεν αποκλείεται να δούμε και τη συγκεκριμένη να κάνει ένα πισωγύρισμα. Στο -1% η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

JUMBO: Ο Δεκέμβριος λόγω του νέου lockdown έφερε μείωση πωλήσεων 54%. Έτσι οι συνολικές απώλειες στο δωδεκάμηνο ανήλθαν στο 18,2%, ενώ στο 11μηνο ήταν 10,7%. Λογική η υποχώρηση των μεγεθών, αλλά οι αντοχές του ομίλου είναι δεδομένες. Πιέζεται η μετοχή στο ξεκίνημα και βρίσκεται κάτω από τα 13,80 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατές απώλειες στο ξεκίνημα. Όσοι πιστεύουν στο θετικό σενάριο, βλέπουν καλύτερες τιμές πλέον στο ταμπλό. Γι’ αυτό και δε χρειάζεται κυνήγι μετοχών. Δίνουν πάντα ευκαιρίες οι αγορές. Πάνω από 3% απώλειες καταγράφει η ΕΤΕ στο ξεκίνημα, όπως και η ΑΛΦΑ. Από κοντά και οι άλλες συστημικές.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Δεν ξεχωρίζουν κάποιες και όποιες έχουν μεγάλη ημερήσια μεταβολή αυτή οφείλεται στο χαμηλό όγκο και στη μεγάλη απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή. Η Βιοκαρπέτ είναι στο -8% με 16 τεμάχια όγκο και η Fieratex στο +15% με 10 τεμάχια όγκο.

ΚΕΚΡΟΨ: Μεγάλο το ράλι της μετοχής και η αποτίμηση παραμένει πάνω από 62 εκατ. ευρώ με την τιμή να υποχωρεί 3% και να είναι στα 3,17 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Συνεχίζεται η υποχώρηση της μετοχής. Για μία ακόμη φορά φαίνεται πως τα 0,70 ευρώ αποτελούν καλή αντίσταση. Για να δούμε πως θα συμπεριφερθεί στη στήριξη, την οποία προσεγγίζει. Στο -2,59% και στα 0,6390 ευρώ με όγκο 2 χιλ. τεμάχια.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν παρατηρούμε μεγάλους όγκους στη μετοχή και γίνονται κάποιες αγορές ιδίων μετοχών. Λόγω βέβαια ημερήσιου όγκου, οι αγορές ιδίων είναι μικρές. Αυτό που εξακολουθούμε να κοιτάζουμε εδώ είναι η συμπεριφορά του ξένου. Δεν βλέπουμε προς το παρόν πίεση.

PROFILE: Με μικρή άνοδο στο ξεκίνημα και όγκο κοντά στις 3 χιλ. τεμάχια. Δε βλέπουμε διαθέσεις για πίεση παρά τα ιστορικά υψηλά. Το ενδιαφέρον για τον κλάδο είναι δεδομένο και η συγκεκριμένη έχει και ρευστότητα και καλά προϊόντα. Λογικά θα δούμε το επόμενο διάστημα να κάνει κάποιες εξαγορές. Με τα επιτόκια που υπάρχουν δε συμφέρει να κρατάει τόσα κεφάλαια στο ταμείο της.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης