Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ θα κρίνει το κραχ στη Wall Street - Societe Generale: Σύντομα sell off

Morgan Stanley: Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ θα κρίνει το κραχ στη Wall Street - Societe Generale: Σύντομα sell off
Σύμφωνα με την Societe Generale η αγορά μετοχών θα καταρρεύσει πολύ πριν η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς φτάσει στο 1,5%
Σχετικά Άρθρα
Την ώρα που η Wall Street συνεχίζει την ανοδική της πορεία, ακόμη και με αναταράξεις, το ενδιαφέρον των αναλυτών έχει στραφεί στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ.
Γιατί σύμφωνα με την Morgan Stanley η πορεία του ομολόγου θα κρίνει εάν θα υπάρξει κραχ στη Wall Street.
Και αυτό διότι σύμφωνα με την ανάλυση, μια αύξηση 1% στις αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς, θα μειώσει τα P/E κατά 18%.
Φυσικά, εάν αυτή η πολλαπλή συρρίκνωση συνοδεύεται από μια αντισταθμιστική αύξηση των εταιρικών κερδών (κάτι που θα περίμενε κανείς σε έναν κόσμο υπό κανονικέςσυνθήκες), όλα θα είναι καλά και οι μετοχές θα σταθεροποιούνταν.
Σε διαφορετική περίπτωση όμως τι θα συνέβαινε;
MS_-_SC_1.jpg
Προετοιμασία για τη διόρθωση

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, ενώ υπάρχει ακόμα πολύ καλό δυναμικό ανοχής για πολλές από τις μετοχές σε αυτή τη νέα αγορά ταύρων, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για χαμηλότερη προσαρμογή στις αποτιμήσεις, καθώς τα επιτόκια δείχνουν όσα λένε άλλες αγορές ενεργητικού για μήνες.
Εάν αυτή η προσαρμογή είναι σταδιακή, τότε οι μετοχές και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία πιθανότατα θα παραμείνουν χαμηλά για λίγο έως ότου τα κέρδη τελικά κινηθούν υψηλότερα.
Ωστόσο, εάν η προσαρμογή των επιτοκίων πραγματοποιηθεί ταχύτερα, όλες οι τιμές των μετοχών θα προσαρμοστούν χαμηλότερα, ίσως απότομα, και όχι απλώς προς τα πλάγια.
MS_-_SC_2.jpg
Αυτή η φούσκα θα εκραγεί σύντομα

Η εξέταση του κρίσιμου θέματος των αυξανόμενων αποδόσεων ως καταλύτη για την κατάρρευση της Wall Street πραγματοποιήθηκε και από τον Albert Edwards της Societe Generale, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιοποίησε την έκθεση με τίτλο "Investing Legend Turns Apocalyptic: Bursting Of This" Great, Epic Bubble", υπογραμμίζοντας ότι "αυτή η φούσκα θα εκραγεί εγκαίρως, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθεί η Fed".
Ενώ αυτό μπορεί να είναι σωστό τελικά, το πιο άμεσο ερώτημα είναι αυτό που εξετάζεται, δηλαδή "σε πολύ υψηλότερες αποτιμήσεις, ποιο επίπεδο αποδόσεων ομολόγων θα χρειαστεί για να έλθει το κραχ στην αγορά μετοχών;".
MS_-_SC_3.jpg
Ποιο είναι αυτό το "επίπεδο κινδύνου" απόδοσης ομολόγων";

Σύμφωναμε τον αναλυτή της SocGen οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αυξάνονται στο 1,5% φέτος.
Με τα ελλείμματα να ξεπερνούν τα 2,4 τρισ. δολάρια το 2021 και τα 1,3 τρισ. δολάρια το 2022, το ομοσπονδιακό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αναμένεται να ξεπεράσει τα επίπεδα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.
Από τα μέσα Μαρτίου, η Fed αγόρασε 2.0 τρισ. δολάρια αμερικανικών ομολόγων, μειώνοντας την πίεση στις αγορές να απορροφήσουν την πρόσθετη προσφορά, κάτι όμως που τείνει να εξουδετερωθεί.
Γι' αυτό το λόγο, ο Edwards εκτιμά ότι "η αγορά μετοχών θα καταρρεύσει πολύ πριν φτάσουμε στο 1,5%."
MS_-_SC_5.jpg
MS_-_SC_4.jpg
MS_-_SC_6.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης