Διεθνή

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ν. Υόρκης αφαιρεί από μέλος τον Rudy Giuliani

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ν. Υόρκης αφαιρεί από μέλος τον Rudy Giuliani
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος Donald Trump μπορεί να στραφεί στον  Giuliani για να τον υπερασπιστεί κατά την πιθανή παραπομπή του από τη Γερουσία
Σχετικά Άρθρα
Κατά του 76χρονου δικηγόρου του Donald Trump, Rudy Giuliani στρέφεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Νέας Υόρκης, καθώς όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, εκκίνησε ήδη διαδικασίες για την αφαίρεση του, από μέλος του Συλλόγου.
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος Donald Trump μπορεί να στραφεί στον  Giuliani για να τον υπερασπιστεί κατά την πιθανή παραπομπή του από τη Γερουσία, μετά την πρωτοφανή εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα.
Μία από τις πηγές, ένας εξωτερικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, δήλωσε στο Reuters ότι ο Guiliani αναμένεται να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο σε οποιαδήποτε προσπάθεια αποπομπής του απερχόμενου προέδρου πριν την 20η Ιανουαρίου.
Η άλλη πηγή που είναι εξοικειωμένη με την κατάσταση είπε ότι ο Guilliani, προσωπικός δικηγόρος του προέδρου, πιθανότατα θα παρέχει το είδος της εκπροσώπησης που θέλει ο κ. Trump.

Η αποτυχημένη εκπροσώπηση

Ο Guilliani, 76 ετών, ηγήθηκε της νομικής ομάδας που προσπάθησε ανεπιτυχώς να ανατρέψει την εκλογική ήττα του κ. Trump.
Απέτυχε να αποδείξει την απάτη και έχασε δεκάδες δικαστικές υποθέσεις σε βασικές Πολιτείες και στο Ανώτατο Δικαστήριο πριν επικυρωθεί η νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Biden
Η φήμη του κ. Giuliani επλήγη σοβαρά κατά τη διάρκεια της συχνά χαοτικής νομικής εκστρατείας.
Σε μια συνέντευξη Τύπου, η καφέ βαφή έσταζε κάτω από το πρόσωπό του καθώς διατύπωσε ψευδείς ισχυρισμούς για εκλογική απάτη.
Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό του ρόλου του σε πιθανή δίκη κατηγορίας και ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει.
Τα δημοκρατικά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων αναμένεται να παρουσιάσουν άρθρα κατηγορίας αυτής της εβδομάδας, κατηγορώντας τον Trump ότι υποκίνησε ένα πλήθος των υποστηρικτών του να εισβάλουν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την περασμένη Τετάρτη 6/1/2021.
Εάν το Σώμα ψηφίσει για να κατηγορήσει τον Trump, τότε θα αντιμετωπίσει δίκη στη Γερουσία.
Η επιλογή ομάδας δικηγόρων του Trump για να τον υπερασπιστεί μπορεί να είναι περιορισμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης