Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μομφή Γαλλίας κατά Τουρκίας – Parly: Η Τουρκία δε συμπεριφέρεται ως σύμμαχος – Akar: Ζητήστε συγγνώμη

Μομφή Γαλλίας κατά Τουρκίας – Parly: Η Τουρκία δε συμπεριφέρεται ως σύμμαχος – Akar: Ζητήστε συγγνώμη
Η Τουρκία είναι μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, επίσημα, αλλά δεν συμπεριφέρεται ως σύμμαχος εδώ και μήνες και το έχουμε γνωστοποιήσει δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας F.Parly
Σχετικά Άρθρα

Δριμύ «κατηγορώ» του Παρισιού κατά της Άγκυρας για τη στάση που τηρεί έναντι των συμμάχων της στα πλαίσια του ΝΑΤΟ
Εδώ και μήνες η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται ως σύμμαχος δήλωσε χθες Κυριακή 10 Ιανουαρίου, η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Florence Parly σε εκπομπή, με τον Τούρκο ομόλογό της Hulusi Akar να απαντά προκλητικά τη Δευτέρα ότι η Άγκυρα αναμένει τη… συγγνώμη του Παρισιού.
«Επισήμως, η Τουρκία είναι μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, αλλά η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται σα σύμμαχος εδώ και μήνες και το έχουμε γνωστοποιήσει.
Και για αρκετούς μήνες, ήμασταν πολύ μόνοι στην Ατλαντική Συμμαχία που το λέγαμε’’, συνέχισε η γαλλίδα υπουργός Άμυνας σύμφωνα με το francetvinfo.
"Το καταστήσαμε ακόμη πιο ξεκάθαρο ότι έγιναν πολύ δυσάρεστοι ελιγμοί εναντίον ενός γαλλικού πλοίου στη Μεσόγειο", πρόσθεσε, αναφερόμενος στο επεισόδιο με τη γαλλική φρεγάτα Le Courbet ανοικτά της Λιβύης τον Ιούνιο του 2020.
Η Γαλλία ανέφερε ότι οι τουρκικές φρεγάτες έκαναν επιθετικές ενέργειες εναντίον της γαλλικές τρεις φορές, ισχυρισμός που απορρίφθηκε από Τούρκους αξιωματούχους.
Η Florence Parly διευκρίνισε ότι έχουν ήδη επιβληθεί ‘’κυρώσεις από τους Ευρωπαίους το Δεκέμβριο και ότι ο Πρόεδρος Erdogan είχε κάνει δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες θα ήθελε να ξαναρχίσει τις σχέσεις του με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διαφορετικό τόνο’’.

Οι λέξεις πρέπει να ακολουθούνται από πράξεις

"Τώρα οι λέξεις πρέπει να ακολουθούνται από πράξεις" διεμήνυσε.
Απαντώντας, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Hulusi Akar υποστήριξε ότι το Παρίσι «βρίσκεται σε σύγχυση» και κάνει σίγουρα λάθος όταν κάνει λόγο για παρενόχληση στη θάλασσα.
Απορρίπτοντας τις δηλώσεις της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας ο Akar δήλωσε ότι "η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας πρέπει να έχει μπερδέψει τα περιστατικά".
"Το απορρίπτουμε κατηγορηματικά, δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο", τόνισε ο Akar μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με κορυφαία στρατιωτικά στελέχη, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την υποτιθέμενη παρενόχληση δόθηκαν στο ΝΑΤΟ, το οποίο απάλλαξε την Τουρκία, υποστήριξε ο Akar, "αποκαλύπτοντας σαφώς ότι οι ισχυρισμοί από τους Γάλλους είναι αβάσιμοι και δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια".
Κατά τη συνάντηση των δύο πλοίων τον περασμένο Ιούνιο, "το πλοίο μας ενήργησε σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το Ναυτικό Δίκαιο, το Εθιμικό Δίκαιο και τις σχέσεις του με τα πλοία του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ΝΑΤΟ" συμπλήρωσε.
Προτρέποντας δε τη Γαλλία να αποδεχτεί την πραγματικότητα του περιστατικού, πρόσθεσε ότι η Τουρκία ακόμα αναμένει μια "συγγνώμη" από τους Γάλλους αξιωματούχους για το θέμα...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης