Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η ατζέντα της Τουρκίας στις διερευνητικές επαφές - Anadolu: Στόχος η δίκαιη λύση σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Η ατζέντα της Τουρκίας στις διερευνητικές επαφές - Anadolu: Στόχος η δίκαιη λύση σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Σε αντίθεση με την ελληνική πλευρά, η Τουρκία επιμένει σε διευρυμένη ατζέντα για τις διερευνητικές επαφές

Σχετικά Άρθρα
Σε μια διευρυμένη ατζέντα για τις διερευνητικές επαφές επιμένει η Τουρκία σε αντίθεση με την ελληνική πλευρά που διαμηνύει ότι η ατζέντα είναι συγκεκριμένη και αφορά την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας.

«Τουρκία και Ελλάδα αρχίζουν πέντε χρόνια μετά τις διερευνητικές συνομιλίες για το Αιγαίο και τη Μεσόγειο» είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu.
Όπως αναφέρεται στόχος είναι να μπουν «τα θεμέλια για μια δίκαιη και ολοκληρωμένη λύση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η ατζέντα της Τουρκίας

Όσον αφορά την ατζέντα, το Anadolu αναφέρει ότι τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Πιο αναλυτικά για το Αιγαίο τα θέματα είναι: υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα, εναέριος χώρος, αποστρατιωτικοποίηση νησιών, καθεστώς νησίδων και βραχονησίδων, κέντρα εναέριας κυκλοφορίας (FIR) και δικαιοδοσία επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.
Αντίστοιχα, για την Ανατολική Μεσόγειο τα προς συζήτηση θέματα είναι: υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, στο πλαίσιο μιας «δίκαιης λύσης» που δεν θα παραβλέπει την προστασία των δικαιωμάτων του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Στον αντίποδα, πάντως, η ελληνική πλευρά επιμένει ότι η ατζέντα των διερευνητικών επαφών είναι συγκεκριμένη και αφορά την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας.

Anadolu.JPG
Αιχμές κατά της Ελλάδας

Το Anadolu αφήνει αιχμές κατά της Ελλάδας την οποία κατηγορεί ότι επιχείρησε να διαμορφώσει ένα αντι-τουρκικό μέτωπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την επιβολή κυρώσεων.
«Ωστόσο πολλές χώρες, ειδικά η Γερμανία που είχε και τη προεδρία της Ε.Ε., τάχθηκε υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία και κατά αυστηρών κυρώσεων που ζητούσαν Ελλάδα και Κύπρος» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης