Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ξεκινούν διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

Βρετανία: Ξεκινούν διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
Στόχος των δύο πλευρών είναι η σύναψη συμφωνίας έως το Μάρτιο του 2021
Σχετικά Άρθρα

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις επί του μνημονίου συναντίληψης μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021.
Στόχος των δύο πλευρών είναι η εξασφάλιση μιας συμφωνίας έως τον προσεχή Μάρτιο.

Διευθέτηση

«Οι συζητήσεις ξεκινούν αυτή την εβδομάδα σε χαμηλό επίπεδο» επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, Boris Johnson.
H Βρετανία αποχώρησε από την Ενιαία Αγορά της Ε.Ε. στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 και η εμπορική συμφωνία που υπεγράφη δεν καλύπτει την πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές, ένα θέμα που πρέπει να διευθετηθεί ξεχωριστά.

Συναλλαγές

Την προηγούμενη Δευτέρα (11/1), χρηματιστηριακές συναλλαγές αξίας άνω των 6 δισ. ευρώ στο Λονδίνο μεταφέρθηκαν σε πλατφόρμες της Ε.Ε., σε μία πρώτη ένδειξη του αντίκτυπου, τον οποίο θα υποστεί το χρηματιστήριο του Λονδίνου από το Brexit.
Πάντως, ο Leonor Conor, διευθυντής της UK Finance στον τομέα του Brexit, εκτιμά ότι η Ε.Ε. θα δώσει την «αναγκαία» μόνο πρόσβαση στην αγορά του Λονδίνου, με δεδομένο ότι θέλει να μειώσει την εξάρτησή της από τη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης