Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι 3 δελφίνοι για την θέση της Merkel στο CDU - Ποιος προηγείται στις δημοσκοπήσεις

Οι 3 δελφίνοι για την θέση της Merkel στο CDU - Ποιος προηγείται στις δημοσκοπήσεις
Επί του παρόντος, ο Friedrich Merz προηγείται στις δημοσκοπήσεις με μικρή όμως διαφορά
Σχετικά Άρθρα

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά πλέον ο χρόνος για την αποχώρηση της Angela Merkel από την ηγεσία του CDU και στη συνέχεια από την καγκελαρία.
Έτσι, έπειτα από 16 χρόνια στην καγκελαρία, η Angela Merkel, δεν θα διεκδικήσει νέα θητεία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Πλέον, τα βλέμματα έχουν επικεντρωθεί στο συνέδριο του CDU στις 16 Ιανουαρίου, που θα επιλέξει τον διάδοχο της Merkel και κατά συνέπεια τον άνθρωπο που θα διεκδικήσει την καγκελαρία.
Τρία είναι τα πρόσωπα που διεκδικούν την ηγεσία του CDU:
* Ο Friedrich Merz, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις αν και με μικρή διαφορά σε σχέση με τον δεύτερο
* Ο Armin Laschet και
* O Norbert Röttgen
Το CΝBC παρουσιάζει τα προφίλ και των τριών δελφίνων…

Friedrich Merz
merz.jpg
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Merz θα τερματίσει πρώτος στην κούρσα.
Ο ίδιος χαίρει της στήριξης του συντηρητικής και επιχειρηματικής πτέρυγας στου κόμματος αλλά δεν έχει καταφέρει να πείσει τις γυναίκες του CDU.
Έχει δεσμευτεί να μετατρέψει το CDU σε ένα πιο συντηρητικό κόμμα που θα μπορούσε να προσελκύσει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους, οι οποίοι στράφηκαν στο AfD.
Ο πρώην Γερμανός πρόεδρος της BlackRock έχει διασυνδέσεις στην επιχειρηματική ελίτ της χώρας και είναι ειδικός στα οικονομικά θέματα.
Εάν ηγηθεί του CDU στις επόμενες εκλογές, θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τους Φιλελεύθερους (Liberals), αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχει πλειοψηφία.
Δεν έχει καλές σχέσεις με τους Πράσινος (Greens) και κατά συνέπεια η εκλογές θα ισοδυναμεί με συνέχεια του Μεγάλου Συνασπισμού με το SPD.

Armin Laschet
Laschet.jpg
O Armin Laschet έχει υποσχεθεί να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο με τη Merkel.
Είναι έμπειρος πολιτικός και πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, του κρατιδίου με τον υψηλότερο πληθυσμό στη Γερμανία.
Ο ίδιος θέλει να εκσυγχρονίσει τη Γερμανία και να μετατρέψει το CDU σε ένα νεότερο κόμμα με ισχυρότερη τη γυναικεία παρουσία.
Συνεργάζεται με τον Jens Spahn, τον υπουργό Υγείας της χώρας, και ένα νεότερους πολιτικούς στη Γερμανία.
Εάν νικήσει, το CDU πιθανότατα να συνεργαστεί με τους Πράσινο Κόμμα ή να δημιουργήσει τον «Συνασπισμό Τζαμάικα» με τη συμμετοχή και των Φιλελεύθερων.

Norbert Röttgen
Member of the CDU Norbert Roettgen attends the Christian Democratic Union (CDU) party congress in Leipzig, Germany, November 23, 2019. REUTERS/Hannibal Hanschke - RC2XGD9CNE3M (Member of the CDU Norbert Roettgen attends the Christian Democratic Unio
Ο Norbert Röttgen είναι ο άνθρωπος που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες για να νικήσει.
Ο ίδιος είναι επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Bundestag.
Θέλει επίσης να εκσυγχρονίσει το CDU, αλλά με μεγαλύτερη έμφαση στο περιβάλλον, κάτι που όπως εκτιμά θα παροτρύνει τις νεότερες γενιές να ψηφίσουν το κόμμα.
Κατά συνέπεια σε περίπτωση που εκλεγεί θα μπορεί να συγκυβερνήσει με το Πράσινο Κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης