Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας σε Di Maio: Θα επιθυμούσαμε ισχυρότερη στήριξη από την Ιταλία στο θέμα των κυρώσεων στην Τουρκία

Δένδιας σε Di Maio: Θα επιθυμούσαμε ισχυρότερη στήριξη από την Ιταλία στο θέμα των κυρώσεων στην Τουρκία
Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογο του, Luigi di Maio
Σχετικά Άρθρα
Αιχμές για τη στάση της Ιταλίας απέναντι στο θέμα της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία άφησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντηση του, στη Ρώμη, με τον Ιταλό ομόλογο του, Luigi di Maio.
«Του κατέστησα, επίσης, σαφές ότι παρά το ότι σεβόμαστε την απόφασή τους και τη στάση τους η ελληνική πλευρά θα επιθυμούσε μία ισχυρότερη Ιταλική στήριξη στο θέμα των κυρώσεων» υποστήριξε ο κ. Δένδιας πριν αναχωρήσει για τη Λισαβόνα, που είναι και ο επόμενος σταθμός του.
Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο υπουργών βρέθηκαν η Ανατολική Μεσόγειος, αλλά και η επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία στις 25 Ιανουαρίου 2021.
«Είχαμε σήμερα μία πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Ιταλό ομόλογό μου, Luigi di Maio.
Καλύψαμε όλα τα θέματα και των διμερών μας σχέσεων, δηλαδή από την ιταλική πλευρά την επικύρωση της συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες αλλά και τα οικονομικά θέματα, και από την άλλη τα ευρύτερα θέματα της περιοχής μας, δηλαδή την τουρκική προκλητικότητα.
Τον ενημέρωσα για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών στις 25 Ιανουαρίου, την ευρύτερη τουρκική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και ακόμη τα ζητήματα που αφορούν τη Λιβύη και τον East Med.
Δεν έλειψε από την ατζέντα μας και το μεταναστευτικό.
Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχουμε μία διαρκή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με την Ιταλία» υποστήριξε ο κ. Δένδιας στις δηλώσεις του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης