Τελευταία Νέα
Διεθνή

H κατασκευάστρια του iPhone Foxconn «εισβάλλει» στην αυτοκινητοβιομηχανία

H κατασκευάστρια του iPhone Foxconn «εισβάλλει» στην αυτοκινητοβιομηχανία
Η Foxconn ανακοίνωσε συνεργασία με την κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων Geely
Σχετικά Άρθρα
Την απόφασή της να εισέλθει δυναμικά στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας εμφανίζεται η κατασκευάστρια ημιαγωγών Foxconn, η οποία παράγει και το διάσημο iPhone της Apple, καθώς χωρίς να έχει καταλαγιάσει ο αχός από τη συμφωνία της με την κινεζική startup Byton, η οποία κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, η εταιρεία από την Ταϊβάν, ανακοίνωσε νέα συνεργασία με την επίσης κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων Geely, σύμφωνα με δημοσιεύματα του CNBC και του Reuters, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2021.
Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο εταιρείες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους μέσω μιας κοινοπραξίας, στην οποία θα συμμετέχουν με ποσοστό από 50%.
Η εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα κατασκευάζει οχήματα ή κομμάτια αυτών και θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και συστήματα «έξυπνης» οδήγησης, για τις εταιρείες του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επένδυση 200 εκατ. δολ.

Η Foxconn η οποία είναι εκ των βασικοτέρων προμηθευτών για τα τηλεφώνα της Apple, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 200 εκατ. δολάρια στην κινεζική Byton, διευρύνοντας το παραγωγικό της αντικείμενο.
Ωστόσο από πέρυσι έχει δείξει τις προθέσεις της όταν και λανσάρισε μια πλατφόρμα για να βοηθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Τα σχέδια της Apple

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσης την προηγούμενη εβδομάδα η Apple ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει το δικό της ηλεκτροκίνητο όχημα, επιδιώκοντας να το θέσει σε κυκλοφορία έως το 2024.
Υπό το πλαίσιο αυτό, αρχίζει σταδιακά να διαφαίνεται μια συνεργασία των τεχνολογικών κολοσσών με τις αυτοκινητοβιομηχανίες για την ανάπτυξη οχημάτων, μια συνεργασία που θα μπορεί να αποβεί αμοιβαία επωφελής, καθώς η νέα γενιά των οχημάτων θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ψηφιακή τεχνολογία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης