Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hassan Rouhani (Ιράν) κατά Trump: Το bullying και ο ρατσισμός δεν θα επικρατήσουν

Hassan Rouhani (Ιράν) κατά Trump: Το bullying και ο ρατσισμός δεν θα επικρατήσουν
Rouhani: Ο Trump δεν είχε πολιτική αντίληψη - Ηλίθιος ο Pompeo
Σχετικά Άρθρα

Τα πυρά του εναντίον της απερχόμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ αλλά και του ίδιου του Donald Trump έστρεψε ο Ιρανός Πρόεδρος Hassan Rouhani .
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον του Trump και των ΗΠΑ, συγκρίνοντας το αμερικανικό καθεστώς με εκείνο του Mohammad Reza Shah Pahlavi, που ήταν βασιλιάς του Ιράν από τις 16 Σεπτεμβρίου 1941 ως την εκθρόνισή του, στις 11 Φεβρουαρίου 1979.
Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη 13/1, ο Hassan Rouhani δήλωσε ότι, τα τελευταία τρία χρόνια, το Ιράν αντιμετώπισε «αυτόν τον μεγάλο τρομοκράτη (σ.σ. τον Trump)», οποίος πίστευε ότι θα μπορούσε να καταστρέψει την Τεχεράνη, αλλά τώρα φεύγει με «ντροπή και ένα σκάνδαλο».
«Το τέλος μιας κυβέρνησης με ντροπή και σκάνδαλο δείχνει ότι το μπούλινγκ, ο ρατσισμός και οι παράνομες πρακτικές δεν θα επικρατήσουν στον κόσμο.
Δεν είναι μόνο το τέλος μιας διοίκησης, αλλά είναι η αποτυχία της πολιτικής μέγιστης πίεσης κατά του μεγάλου ιρανικού έθνους» επεσήμανε ο Hassan Rouhani.

Περί τρομοκρατίας...


Μάλιστα, ο Ιρανός ηγέτης είπε πως σήμερα σηματοδοτήθηκε η ήττα της πολιτικής της οικονομικής τρομοκρατίας και πλέον οι Ιρανοί θα παρακολουθούν την ανάπτυξη και τη σταθερότητα στην οικονομία της χώρας τους, ενώ ο Trump και οι συνεργάτες του θα δουν την πολιτική τους ζωή να τελειώνει για πάντα.
«Ο Πρόεδρος (σ.σ. Trump), ο οποίος δεν είχε πολιτική αντίληψη, κυβέρνησε μια χώρα.
Ένας ηλίθιος υπουργός Εξωτερικών (σ.σ. Pompeo) και ένας ανίδεος, εξτρεμιστής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας δίπλα του, τον βοήθησαν να τελέσει το έργο του με την νοοτροπία ενός τζογαδόρου, το οποίο τώρα τελείωσε» κατέληξε ο Ιρανός Πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης