Τελευταία Νέα
Διεθνή

CIA: Δημοσιοποίησε 2 εκατ. έγγραφα από το «Μαύρο Θησαυροφυλάκιο» - Τι αποκαλύπτουν για τα UFO

tags :
CIA: Δημοσιοποίησε 2 εκατ. έγγραφα από το «Μαύρο Θησαυροφυλάκιο» - Τι αποκαλύπτουν για τα UFO
Η CIA αποχαρακτήρισε πάνω από δύο εκατομμύρια σελίδες για τα ATIA ή UFO, από τη δεκαετία του 1970, που αποκαλύπτουν αλήθειες για αντικείμενα και καταστάσεις, που για χρόνια ήταν… μύθοι.

Η CIA αποχαρακτήρισε πάνω από δύο εκατομμύρια σελίδες για τα Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα (ATIA ή UFO), από τη δεκαετία του 1970, που αποκαλύπτουν αλήθειες για αντικείμενα και καταστάσεις, που για χρόνια ήταν… μύθοι.
Περισσότερα από 700 αρχεία σχετικά με τα ATIA δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα The Black Vault, Το Μαύρο Θησαυροφυλάκιο, από το χώρο όπου φυλάσσονταν οι φάκελοι, ιδρυτής της οποίας είναι ο John Greenwald ο Νεότερος, ο οποίος πέρασε χρόνια ολόκληρα ενοχλώντας την CIA για τον αποχαρακτηρισμό και την κυκλοφορία του υλικού, το οποίο προσφέρει δωρεάν.
Μεταξύ των χιλιάδων εγγράφων τα οποία χρειάστηκε να ψηφιοποιήσει (σκανάρει) ένα προς ένα ο Greenwald ξεχώρισε ορισμένες αναφορές σε αλλόκοτα συμβάντα.
Όπως πχ μια ανεξήγητη έκρηξη που συνέβη σε μία μικρή πόλη της Ρωσίας, ύστερα από την οποίαν «εμφανίστηκε στον ουρανό μια κινούμενη πύρινη σφαίρα» που εκ των υστέρων, στρατιωτικοί εξήγησαν, ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ανάφλεξη σε αποθήκη νιτρικής αμμωνίας, περίπου όπως αυτή που συνέβη στην καταστροφή της Βηρυτού, πριν από μερικούς μήνες.
Ένα άλλο αρχείο αφορά σε μαρτυρία ενός δραπέτη από τη Βοσνία, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε έρθει σε επαφή με εξωγήινους.
Και σε μια άλλη αναφορά, ένας υποδιευθυντής Επιστήμης και Τεχνολογίας της CIA «εξεδήλωσε ενδιαφέρον για ένα αντικείμενο το οποίο μετεφέρθη στο γραφείο του, το οποίο μετά από δική του εξέταση συνέστησε την περαιτέρω διερεύνησή του, με την CIA να την διατηρεί απόρρητη».

Άρνηση δημοσιοποίησης των εγγράφων

Επεισόδια που αφορούν σε UFO, έτσι όπως καταγράφονται επί δεκαετίες από τη CIA αποτυπώνονται στα τεκμήρια τα οποία συσσωρεύονται στο «Μαύρο Θησαυροφυλάκιο».
Ο ίδιος λέει ότι «πριν από περίπου 20 χρόνια ξεκίνησα να διεκδικώ τη δημοσιοποίηση απόρρητων αρχείων από διάφορες αμερικανικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της CIA.
Επικαλέστηκα περί τις 10.000 φορές την Αρχή Ελεύθερης Διάθεσης Πληροφοριών (Freedom Of Information Acts - FOIA).
Το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρώσω 2,2 εκατομμύρια σελίδες, για διάφορες υποθέσεις, τις οποίες και αναρτώ στο www.blackvault.com.
Ο Greenwald άρχισε να ενοχλεί συστηματικά τις αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες για έγγραφα σχετικά με UFO από το 1996, όταν ήταν 15 ετών.
Μετά από πολλές παρεμβάσεις παρέλαβε ένα μεγάλο κιβώτιο, με έγγραφα.
Αργότερα αγόρασε έναν ψηφιακό δίσκο CD-ROM, γεμάτο με χιλιάδες αναφορές σε ΑΤΙΑ.
Ωστόσο, κατά τον Greenwald, η CIA είχε καταστήσει εξαιρετικά δύσχρηστο το απέραντο αυτό υλικό, καθώς ήταν ψηφιοποιημένο σε μια πεπαλαιωμένη μορφή, χωρίς δυνατότητα άμεσου εντοπισμού λέξεων-κλειδιών κ.λπ.

«Χτυπημένα αρχεία»

Ο Greenwald αναγκάστηκε να σκανάρει τα πάντα από την αρχή, έτσι ώστε να προσφέρει στους ερευνητές των UFO και το κοινό τα αρχεία υπό μορφήν searchable pdf.
Οι δημοσιεύσεις του John Greenwald γίνονται έξι μήνες πριν από την λήξη της προθεσμίας που έθεσε με διάταγμά του ο Donald Trump τον Δεκέμβριο για την πλήρη δημοσιοποίηση της έκθεσης για τα UFO, από την αμερικανική κυβέρνηση.
Το Πεντάγωνο και οι μυστικές υπηρεσίες έλαβαν διορία 180 ημερών, ως τον Ιούνιο 2021, προκειμένου να αποκαλύψουν όλες τις πληροφορίες και να συντάξουν μια επίσημη αναφορά για ίχνη, ενδείξεις παρουσίας ιπτάμενων αντικειμένων κοντά σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.
Η έκθεση και η δημοσιοποίηση και των υπόλοιπων στοιχείων, αναμένεται να φωτίσουν περισσότερο το θέμα αφού, σε κανένα από τα έγγραφα που έχει έρθει στο φως δεν βεβαιώνεται η ύπαρξη UFO, κάποια επίσκεψη από εξωγήινους κ.λπ.
Για την CIA όποια αλήθεια υπάρχει είναι σε αυτό το υλικό, άποψη που δεν ασπάζεται ο Γκρίνγουολντ και ζητά να δοθεί στο φως όλο, πριν τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης