Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θ. Πελαγίδης: Στήριξη των οικονομιών και μετά την πανδημία - Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν «αντισώματα»

Θ. Πελαγίδης: Στήριξη των οικονομιών και μετά την πανδημία - Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν «αντισώματα»
«Δεν είμαστε στο χείλος του γκρεμού» ανέφερε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Θεόδωρος Πελαγίδης
Σχετικά Άρθρα

«Δεν είμαστε στο κόκκινο, δεν είμαστε στο χείλος του γκρεμού, δεν τελειώνουν τα χρήματα του κράτους», ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Θεόδωρος Πελαγίδης.
Ο κ. Πελαγίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Θάνο Σιαφάκα εξήγησε πως όταν πέφτει μια πολυκατοικία δύσκολα σηκώνεται, παράλληλα όμως εξέφρασε την αισιοδοξία του για λελογισμένους ρυθμούς ανάπτυξης το 2021.
«Δεν θα αφήσουμε την οικονομία να καταστραφεί για 10-20 μονάδες παραπάνω στο χρέος, σημείωσε ο υποδιοικητής, τονίζοντας τη σημαντική αρωγή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Τα λεφτά από το ελικόπτερο είναι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», υπογράμμισε χαριτολογώντας.

Ορόσημο το τέλος της πανδημίας

To τοπίο θα ξεκαθαρίσει όταν περάσει το μεγάλο κύμα της πανδημίας υπογράμμισε ο κ. Πελαγίδης και πρόσθεσε:
«Εκεί θα φανεί πόσες αλλαγές από αυτές που έχουν δρομολογηθεί επειγόντως στην οικονομία θα παραμείνουν και στη συνέχεια.
Το τοπίο θα είναι διαφορετικό και σε κάθε περίπτωση η τόσο κρίσιμη για την Ελλάδα στήριξη της ΕΚΤ αλλά και των ευρωπαϊκών αρχών όσον αφορά στη δημοσιονομική πολιτική, πρέπει να παραμείνει, πιθανώς με ακόμα πιο στοχευμένες μορφές».
«Η στήριξη στην ευρωπαϊκή οικονομία θα κρατήσει όσο το επιβάλλει η πανδημία, αλλά η εκτίμησή μου, με βάση την κατάσταση της διεθνούς οικονομίας, είναι ότι με μια ή την άλλη μορφή θα συνεχιστεί και μετά την Covid-19, διότι θα είναι και πάλι απαραίτητη», εξήγησε ο κ. Πελαγίδης.
Σχετικά με το μέλλον των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο της κρίσης, ο κ. Πελαγίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, έχουν σημαντική δυνατότητα ελιγμών επειδή διαθέτουν οικογενειακό χαρακτήρα και δεν θα είναι έκπληξη εάν τελικά μετά την πανδημία παρουσιάσουν ανθεκτικότητα, μεγαλύτερη από αυτήν που όλοι περιμένουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης