Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βράζει λόγω covid η Λατινική Αμερική – Κλείνει … και η Κούβα

Βράζει λόγω covid η Λατινική Αμερική – Κλείνει … και η Κούβα
Χτυπά Βραζιλία και Μεξικό το β’ κύμα της επιδημίας
Σχετικά Άρθρα

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα χτυπά τη Λατινική Αμερική, και ιδιαίτερα Βραζιλία και Μεξικό, το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού τη στιγμή που αυστηρά περιοριστικά μέτρα λαμβάνονται και στην Κούβα όπου τα κρούσματα αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Κούβα προχωρά από σήμερα Πέμπτη 14/1 σε αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και των μέσων μαζικής μεταφοράς ενώ απαγορεύει τις μετακινήσεις αυτοκινήτων ή προσώπων από τις 19:00 ως τις 05:00 τα ξημερώματα.
Παράλληλα προβλέπεται ότι μπαρ και εστιατόρια δεν θα επιτρέπεται να υποδέχονται πελάτες, αν και θα μπορούν να προσφέρουν αγαθά μόνο σε πακέτο, ή να τα παραδίδουν κατ’ οίκον, ενώ θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο σε εργαζόμενους που θεωρούνται «απολύτως απαραίτητοι» και φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα και άλλα ήδη πρώτης ανάγκης.
Επιπλέον θα μεταδίδονται μαθήματα από τη δημόσια τηλεόραση μετά την 20ή Ιανουαρίου.
Σε περίπτωση που παραβιαστούν οι απαγορεύσεις προβλέπονται βαριά πρόστιμα.
Σημειώνεται πως το 2020 τα σχολεία στην Αβάνα είχαν κλείσει από τα μέσα Μαρτίου ως τα τέλη Οκτωβρίου, αν και στην υπόλοιπη χώρα άνοιξαν κανονικά τον Σεπτέμβριο, καθώς τα κρούσματα στις επαρχίες ήταν αισθητά λιγότερα.

Άνοιξε το φθινόπωρο και σήμερα πληρώνει το τίμημα

Αν και η Κούβα είχε καταφέρει να ελέγξει σε μεγάλο βαθμό την πανδημία, από τις αρχές φθινοπώρου επέτρεψε να ξαναρχίσουν διάφορες δραστηριότητες και άνοιξε τα σύνορά της στους τουρίστες.
Εδώ και μερικές εβδομάδες, είναι αντιμέτωπη με αλλεπάλληλα ρεκόρ μολύνσεων από τον ιό.
Χθες Τετάρτη 13/1 οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 550 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για 6η συνεχόμενη ημέρα.
Παράλληλα ανακοίνωσαν και τρεις θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 158 νεκρούς επί συνόλου 16.044 μολύνσεων.
Τις τελευταίες εβδομάδες, από την 1η Ιανουαρίου, η κυβέρνηση της Κούβας περιόρισε τις επιβατικές πτήσεις από τις ΗΠΑ, το Μεξικό, τον Παναμά, τις Μπαχάμες, την Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία.
Από τις 10/1 όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση ότι υποβλήθηκαν σε τεστ PCR που αποδεικνύει πως δεν έχουν προσβληθεί από covid το πολύ 72 ώρες πριν από την πτήση τους.

Στο κόκκινο η Βραζιλία

Στη Βραζιλία ανακοινώθηκε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 60.899 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 1.274 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 205.964 νεκρούς επί συνόλου 8.256.536 μολύνσεων.
Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο που ανακοινώθηκαν πάνω από 1.100 θάνατοι και περισσότερα από 60.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ την περασμένη εβδομάδα, καταγράφηκε ρεκόρ 87.843 κρουσμάτων, ενώ ανακοινώθηκαν 1.524 θάνατοι μέσα σε μία μέρα, ο δεύτερος βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία.

Μεξικό - Αργεντινή: Δραματική αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων

Εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο κατατάσσεται τέταρτο στην παγκόσμια λίστα με τους θανάτους από τον κορωνοϊό.
Το τελευταίο 24ωρο το Μεξικό ανακοίνωσε 15.873 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 1.235 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19, με τα κρούσματα συνολικά να ανέρχονται σε 1.571.901 και οι νεκροί σε 136.917.
Αλλά και στην Αργεντινή αναφέρονται αυξημένοι αριθμοί σε μολύνσεις και θύματα.
Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 13.725 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να υπολογίζεται σε 1.757.429.
Παράλληλα, υπέκυψαν άλλοι 135 ασθενείς με την COVID-19 με το σύνολο των θυμάτων να υπολογίζεται σε 44.983.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης