Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Εισάγονται οι νέες μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς – Κοντά στο 1 δισ. ευρώ η αποτίμηση

Εισάγονται οι νέες μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς – Κοντά στο 1 δισ. ευρώ η αποτίμηση
Υπενθυμίζεται πως η μετατροπή των Cocos σε μετοχές έγινε με τιμή τα 6 ευρώ ανά μετοχή, που σημαίνει πως το ΤΧΣ, γράφει υποαξία σχεδόν 4,2 ευρώ ανά μετοχή
Σχετικά Άρθρα

Αυξάνεται από σήμερα (14/1) ο συνολικός αριθμός των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς λόγω της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που προέκυψαν λόγω της μετατροπής των Cocos.
Έτσι από 436,6 εκατ. μετοχές που ήταν μέχρι χθες προς διαπραγμάτευση εισάγονται άλλες 394,4 εκατ. μετοχές και το νέο σύνολο ανέρχεται στα 831 εκατ. μετοχές.
Αντιστοίχως με βάση το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής (1,16 ευρώ) η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας από 506,5 εκατ. ευρώ θα ανέλθει στα 964 εκατ. ευρώ.
Το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα ανέλθει στο 61,3% με αποτέλεσμα το ποσοστό της ελεύθερης διασποράς να μειωθεί.
Έτσι το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε πως αλλάζει και το ποσοστό στάθμισης των μετοχών από 65% σε 39% από το 65% στο 39% από σήμερα στους δείκτες που συμμετέχει.
Σημειώνεται πως όπως έχει ήδη ανακοινώσει το ΧΑ δε θα υπάρξει προσαρμογή της τιμής στη σημερινή συνεδρίαση.
Υπενθυμίζεται πως η μετατροπή των Cocos σε μετοχές έγινε με τιμή τα 6 ευρώ ανά μετοχή, που σημαίνει πως το ΤΧΣ, γράφει υποαξία σχεδόν 4,2 ευρώ ανά μετοχή, ενώ και με την τιμή μετατροπής περιορίστηκε σημαντικά το dilution.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης