Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος: Τα Rafale θα σκεπάσουν πληρέστερα το Αιγαίο με τα φτερά τους και τα όπλα τους

Παναγιωτόπουλος: Τα Rafale θα σκεπάσουν πληρέστερα το Αιγαίο με τα φτερά τους και τα όπλα τους
Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε «επιτακτική ανάγκη» την απόκτηση των υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών
Ως σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ερμηνεύονται όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σχετικά με τα Rafale.
«Σε λιγότερο από ένα έτος από την έναρξη των διαπραγματεύσεων θα προσγειωθεί το πρώτο Rafale στoν ιστορικό αεροδιάδρομο της Τανάγρας.
Από τον ερχόμενο καλοκαίρι 18 υπερηχητικές ριπές ανέμου, αυτή είναι η απόδοση της λέξης Rafale στα ελληνικά, με ελληνικά διακριτικά στα φτερά και Έλληνες ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας στο χειριστήριο, θα έρθουν να πετάξουν και θα σκεπάσουν -πληρέστερα- μαζί με τον υπόλοιπο στόλο το Αιγαίο με τα φτερά τους και τα όπλα τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, χαρακτηρίζοντας τη σύμβαση «εμβληματικό εγχείρημα».
Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε «επιτακτική ανάγκη» την απόκτηση των υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, αλλά και της «πολιτικής συμπεριφοράς της γείτονος Τουρκίας, που αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», ανεξαρτήτως εάν τώρα εμφανίζεται πρόθυμη για διάλογο με την Αθήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης