Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Στην κατάλληλη συγκυρία η υιοθέτηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

ΕΕ: Στην κατάλληλη συγκυρία η υιοθέτηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν «ενδιαφέρουσα» την πρόταση Μητσοτάκη – Πολιτικό ζήτημα η ύπαρξη διακρίσεων μεταξύ εμβολιασμένων και μη

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη χρονική συγκυρία κατά την οποία θα τεθεί σε εφαρμογή ένα ενδεχόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ε.Ε. σύμφωνα με υψηλόβαθμο Ευρωπαίο διπλωμάτη, σε ενημέρωση δημοσιογράφων την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021.
Η συγκεκριμένη πηγή χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα» την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά σημείωσε: «Είναι σαφώς θέμα της χρονικής στιγμής κατά την οποία θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο.
Θα ήταν καλύτερο να εισαχθεί αφού θα έχει δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους Ευρωπαίους να κάνουν το εμβόλιο».

Πανευρωπαϊκά

Παρά τις δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί από τον περασμένο Μάρτιο στο συντονισμό των κρατών-μελών σχετικά με την πολιτική των μετακινήσεων και τη συνοριακή πολιτική, ο ίδιος διπλωμάτης χαρακτήρισε τη συμφωνία για ένα κοινό, πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό (αντί για ξεχωριστά εθνικά) ως «το εύκολο μέρος» του όλου εγχειρήματος.
«Τα προνόμια που ενδεχομένως να συνδέονται με αυτό και οι πιθανές διακρίσεις τις οποίες συνεπάγεται θα είναι το πολιτικά εκρηκτικό ζήτημα», τόνισε, ενώ «είναι σημαντικό επίσης να μάθουμε περισσότερα για το βαθμό στον οποίο ο εμβολιασμός αποτρέπει τη μετάδοση, πέραν της νόσησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης