Διεθνή

AP: Η δίκη Trump ενδεχομένως να ξεκινήσει την ημέρα ορκωμοσίας Biden (20/1)

AP: Η δίκη Trump ενδεχομένως να ξεκινήσει την ημέρα ορκωμοσίας Biden (20/1)
Ο Donald Trump είναι και επίσημα ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ, που παραπέμπεται σε δίκη για δεύτερη φορά στην Ιστορία της Αμερικής
Σχετικά Άρθρα
Νέες εξελίξεις σημειώνονται από το «μέτωπο» των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς σύμφωνα με το Associated Press η δίκη του απερχόμενου προέδρου Donald Trump ενδεχομένως να ξεκινήσει την ίδια μέρα με την ορκωμοσία του Joe Biden, δηλαδή την επόμενη Τετάρτη στις 20/1/2021.

Η ιστορική παραπομπή

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες (13/1) την παραπομπή του Ρεπουμπλικανού Donald Trump για την κατηγορία της υποκίνησης στάσης.
Έτσι ο Donald Trump είναι και επίσημα ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ, που παραπέμπεται σε δίκη για δεύτερη φορά στην Ιστορία της Αμερικής.
Η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το αν θα αποπεμφθεί ή όχι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ,  Donald Trump ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, και το αποτέλεσμά της ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία στο Σώμα.
Υπέρ της παραπομπής για την κατηγορία της υποκίνησης στάσης ψήφισαν 232 βουλευτές, ανάμεσά τους και δέκα Ρεπουμπλικάνοι.
Και εναντίον της παραπομπής ψήφισαν 197 βουλευτές, όλοι Ρεπουμπλικάνοι.
Ειδικότερα, το ψήφισμα ετέθη σε ψηφοφορία με βάση ένα και μοναδικό άρθρο, προσάπτοντας στον απερχόμενο πρόεδρο την κατηγορία της «παρακίνησης σε εξέγερση», για τον ρόλο του την περασμένη εβδομάδα στα γεγονότα γύρω και μέσα στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Την επόμενη εβδομάδα η ορκωμοσία Biden (20/1)

Η ορκωμοσία του Joe Biden θα γίνει κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις 20 Ιανουαρίου, ακριβώς στα σκαλιά του Καπιτωλίου, της έδρας του αμερικανικού Κογκρέσου.
Καθώς είχε επικριθεί επειδή την περασμένη Τετάρτη (6/1) καθυστέρησε να στείλει την Εθνοφρουρά, το Πεντάγωνο ενέκρινε αυτή τη φορά την ανάπτυξη 15.000 στρατιωτών για την τελετή της ορκωμοσίας.
Τα μέλη της Εθνοφρουράς, ενώ είχαν αρχικά κινητοποιηθεί για να παράσχουν επιμελητειακή υποστήριξη στην αστυνομία, άρχισαν την Τρίτη (12/1), το βράδυ να φέρουν όπλα, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης