Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για την πανδημία - Τι θα πουν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για την πανδημία - Τι θα πουν
Στις 10:30 η συζήτηση
Σχετικά Άρθρα

Σφοδρή αντιπαράθεση αναμένεται σήμερα Παρασκευή 15/1 στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Μητσοτάκης και Τσίπρας αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους ενώ δριμεία αναμένεται να είναι η κριτική και των υπολοίπων αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 10:30 το πρωί και πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία καθώς σήμερα οι επιστήμονες θα εισηγηθούν και η κυβέρνηση θα αποφασίσει για το εάν θα ανοίξει το λιανεμπόριο και υπό ποιους όρους από την ερχόμενη Δευτέρα 18/1.

Τι θα πει ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να αποδομήσει την κριτική που του ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι έχει χάσει τον έλεγχο του δεύτερου κύματος της επιδημίας αλλά και να πείσει την κοινή γνώμη πως η κυβέρνηση σε όλη αυτήν αντιμετώπιση της κρίσης λαμβάνει τις αποφάσεις της με διαφάνεια και όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα.
Θα επισημάνει ότι η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώ απαντήσεις θα δώσει και για την κριτική που ασκείται σχετικά με τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς.
Παράλληλα αναμένεται να ζητήσει – κυρίως από τον κ.Τσίπρα – από την αντιπολίτευση να μην κάνει μόνο κριτική, αλλά να παρουσιάσει και προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση της υγειονομικής αυτής κρίσης ενώ θα αναφερθεί και στις κινήσεις της κυβέρνησης που έχει κάνει (επιστρεπτέα προκαταβολή, αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, πρόγραμμα «Συν-Εργασία», πρόγραμμα «Γέφυρα», κα) και που προτίθεται να κάνει για την οικονομική ανακούφιση επιχειρήσεων και εργαζόμενων.
Είναι πολύ πιθανό ο κ.Μητσοτάκης με αφορμή και τη συζήτηση αυτή, να ενημερώσει τη Βουλή και για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά με αφορμή και την επικείμενη έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία.

Σφοδρή κριτική από Τσίπρα

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο περί της αντιμετώπισης της πανδημίας.
Ο κ.Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση για εγκληματική ανεπάρκεια και παραλείψεις ενώ σημειώνεται πως για αυτά τα λάθη της κυβέρνησης, είχε ζητήσει μετά τη συνάντηση που είχε με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει καλύτερος συντονισμός της Πολιτείας απέναντι σε αυτήν την υγειονομική κρίση.
Στο στόχαστρο του αναμένεται να βρεθούν και οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Β. Κονταζαμάνη περί απόδοσης ευθυνών στους γιατρούς για τους θανάτους από την πανδημία ενώ αναμένεται να καλέσει τον κ.Μητσοτάκη να προχωρήσει αφενός στην περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ και αφετέρου στην οικονομική ενίσχυση νοικοκυριών, εργαζόμενων και επιχειρήσεων.
Δριμεία κριτική αναμένεται να ασκήσει και η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία εκτιμάται ότι θα ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης