Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ναι από το 56% στην ... πολιτική εξόντωση Trump - Ο χειρότερος όλων των Προέδρων

ΗΠΑ: Ναι από το 56% στην ... πολιτική εξόντωση Trump - Ο χειρότερος όλων των Προέδρων
Ο Trump αποχωρεί από την προεδρία με το χαμηλότερο ποσοστό αποδοχής από το 1939
Σχετικά Άρθρα

Ναι στον δια παντός αποκλεισμό του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump από το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, κάτι που επί της ουσίας σηματοδοτεί την πολιτική εξόντωση του, λέει το 56% των Αμερικάνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου ABC News και της Washington Post.
Βάσει της δημοσκόπησης, εννιά στους δέκα Αμερικάνους καταδικάζουν την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, με το 70% να αναφέρει ότι ο απερχόμενος πρόεδρος φέρει ευθύνη για την εισβολή στο Καπιτώλιο.
Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι Αμερικάνοι πολίτες καλούν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα να αλλάξει κατεύθυνση και να απομακρυνθεί από την πολιτική του Trump, θέση πάντως με την οποία διαφωνεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων.
11111.JPG
Μάλιστα το 54% των Αμερικάνων αναφέρει ότι ο Trump πρέπει να κατηγορηθεί για υποκίνηση στάσης σχετικά με τα επεισόδια στο Καπιτώλιο ενώ το 66% αναφέρει πως η στάση του ήταν ανεύθυνη.
5555.JPG
Απορρίπτουν τους ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας

Επιπλέον, η πλειοψηφία των Αμερικάνων απορρίπτει την επιχειρηματολογία Trump περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, το 62% (έναντι 31%) θεωρεί ότι οι ισχυρισμοί Trump δεν έχουν βάση, με περισσότερους από έξι στους δέκα (63%) να εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ.
4444.JPG
Ωστόσο, οι αριθμοί αυτοί αλλάζουν στις τάξεις των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων, καθώς το 65% συντάσσεται με την άποψη του Trump ότι έγινε εκλογική νοθεία.

Στο 38% οι θετικές γνώμες για τον Trump

Παράλληλα αναφέρεται πως ο Trump αφήνει την προεδρία των ΗΠΑ με μόλις το 38% των πολιτών να εκφράζεται θετικά για το έργο του, σε αντίθεση με το 60% των Αμερικάνων που εκφράζει αρνητικές θέσεις.
22222.JPG
Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα, το μέσο ποσοστό της αποδοχής του Trump κατά τη διάρκεια της θητείας του είναι το χαμηλότερο από όλων των προέδρων των ΗΠΑ από το 1939.
6666.JPG
77777.JPG
Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα ευρήματα είναι και η θέση των Αμερικάνων πολιτών (το 69%) ότι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα πρέπει να ακολουθήσει διαφορετική πορεία από αυτήν που είχε υιοθετήσει κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Trump, αν και στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, η πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 60% θέλει το κόμμα να συνεχίσει τον δρόμο του Trump.
3333.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης