Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

H διγλωσσία Facebook, Twitter – Κακός ο Trump… αλλά ο Khamenei ζητάει την εξαφάνιση του Ισραήλ

H διγλωσσία Facebook, Twitter – Κακός ο Trump… αλλά ο Khamenei ζητάει την εξαφάνιση του Ισραήλ
Στρατηγική δύο μέτρων και δύο σταθμών από Facebook και Twitter, οι πριπτώσεις Trump και Ayatollah Ali Khamenei του Ιράν

Διπλά πρότυπα φαίνεται ότι έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως προς την αντιμετώπιση ζητημάτων μίσους.
Μάλιστα όπως αναφέρει το αμερικανικό Gatestone Institute τόσο το Facebook όσο και το Twitter φαίνεται ότι ακολουθούν στρατηγικές δύο μέτρων και δύο σταθμών.
Πιο συγκεκριμένα κατηγορούν τον Trump ότι χρησιμοποιεί ρητορική μίσους, αν και σε κανένα σχόλιο του δεν υπάρχει επίκληση ρητορικής μίσους και με πρόσχημα αυτό του μπλοκάρουν τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Την ίδια στιγμή όμως ο Ayatollah Ali Khamenei του Ιράν σε συστηματική βάση αναρτά tweets κατά του Ισραήλ και άλλα εμπρηστικά tweets.
Μάλιστα ουκ ολίγες φορές το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον Ayatollah Ali Khamenei ως τον «χειρότερο χορηγό τρομοκρατίας στον κόσμο»;
Ayatollah Ali Khamenei έχει αποκτήσει τόσο θάρρος που μέσω twitter ζητάει δημοσίως τον αφανισμό του Ισραήλ και αρνείται το Ολοκαύτωμα.
Σύμφωνα με την "Πολιτική βίαιων οργανώσεων" του Twitter: "δεν υπάρχει θέση στο Twitter για βίαιες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών οργανώσεων, βίαιων εξτρεμιστικών ομάδων ή ατόμων που συνδέονται ή και προωθούν τις παράνομες δραστηριότητές τους….

9 Νοεμβρίου 2014

Στις 9 Νοεμβρίου 2014 ο Khamenei δημοσίευσε ένα tweet με το οποίο περιγράφει πώς θα εκμηδενίσει το Ισραήλ.
Μάλιστα δημοσίευσε μέχρι και την διαδικασία για την καταστροφή του Ισραήλ.
Αυτά τα tweets υπάρχουν ακόμη.
Σε μια ακρόαση της Knesset στο Ισραήλ για τον Αντισημιτισμό, ο εκπρόσωπος του Twitter ανέφερε ότι ο λογαριασμός @realDonaldTrump εξυπηρετεί δημόσια συνομιλία, ενώ για τον λογαριασμό του @khamenei_ir του Ιράν παραμένει γιατί αγγίζει πολιτικά θέματα.
Κατά το Twitter ο αφανισμός του Ισραήλ και μάλιστα από τον θρησκευτικό ηγέτη μιας άλλης χώρας που θεωρεί το Ισραήλ εχθρό είναι πολιτικό θέμα.
Κατά τα άλλα ο Trump προάγει την ρητορική μίσους.

Μεγάλες εταιριών των κοινωνικών μέσων προέβησαν πρόσφατα μια αμφιλεγόμενη κίνηση απαγορεύοντας στον Πρόεδρο των ΗΠΑ D. Trump, να διαθέτει λογαριασμό ενώ επιτρέπεται σε αυτόν που έχει χαρακτηριστεί κορυφαίος χορηγός της τρομοκρατίας, το ιρανικό καθεστώς, να λειτουργούν ελεύθερα στις πλατφόρμες τους. Πρώτον, το Facebook και το Instagram απαγόρευαν τον Trump «επ 'αόριστον»
Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg επισήμανε:
«Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι να επιτρέψουμε στον Πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι απλά πολύ μεγάλοι.
Επομένως, επεκτείνουμε το μπλοκ που έχουμε τοποθετήσει στους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram επ 'αόριστον και για τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθεί η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας.

Το Twitter ανέστειλε τους λογαριασμούς Trump

«Το Twitter ακολούθησε αμέσως την ίδια στραηγική αναστέλλοντας τους λογαριασμούς του Trump, αλλά και άλλων όπως του Michael Flynn και Sidney Powell.
Όσον αφορά τον Πρόεδρο Τραμπ, το Twitter ισχυρίστηκε: «Μετά από προσεκτική αναθεώρηση των πρόσφατων Tweets από τον λογαριασμό @realDonaldTrump και το περιβάλλον γύρω από αυτόν - συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται και ερμηνεύονται στο Twitter - έχουμε αναστείλει οριστικά τον λογαριασμό λόγω του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας".
Το Twitter προφανώς είχε πρόβλημα με δύο μόνο tweets του Προέδρου:
Σε ένα σχόλιο στο Twitter δήλωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden στις 20 Ιανουαρίου: "Σε όσους μου το ζήτησαν, δεν θα πάω στα Εγκαίνια στις 20 Ιανουαρίου "
Στο δεύτερο σχόλιο, ο Πρόεδρος Trump έγραψε: «Οι 75.000.000 σπουδαίοι Αμερικανοί Πατριώτες που με ψήφισαν, η ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΩΤΗ, και ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ και ΠΑΛΙ, θα έχουν μια ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΝΗ στο μέλλον.
Δεν θα σέβονται ούτε θα αντιμετωπίζονται άδικα με οποιονδήποτε τρόπο!!!"
Το Twitter εξήγησε:
«Αυτά τα δύο Tweets πρέπει να διαβαστούν στο πλαίσιο ευρύτερων γεγονότων στη χώρα και των τρόπων με τους οποίους οι δηλώσεις του Προέδρου μπορούν να κινητοποιήσουν διαφορετικά ακροατήρια, συμπεριλαμβανομένης της υποκίνησης βίας, καθώς και στο πλαίσιο του τρόπου συμπεριφοράς από αυτόν τον λογαριασμό τις τελευταίες εβδομάδες.
Αφού αξιολογήσαμε τη γλώσσα σε αυτά τα Tweets ενάντια στην πολιτική μας, αποφασίσαμε ότι αυτά τα Tweets παραβιάζουν την Πολιτική περί υποκίνησης βίας και ο χρήστης @realDonaldTrump θα πρέπει να ανασταλεί αμέσως μόνιμα από την υπηρεσία.

Ο Ayatollah Ali Khamenei συνεχίζει....

Για παράδειγμα, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei συνεχίζει να βάλει κατά του Ισραήλ και του σιωνιστικού καθεστώτος, ανέφερε ο Khamenei στις 20 Μαΐου 2020, «και δεν διστάζουμε να το πούμε αυτό»
Στις 18 Μαΐου 2020 δημοσίευσε ένα tweet: «Η Δυτική Όχθη πρέπει να είναι οπλισμένη, όπως και η Γάζα. Το μόνο πράγμα που μπορεί να μειώσει τις ταλαιπωρίες των Παλαιστινίων είναι το χέρι της εξουσίας. Διαφορετικά, ο συμβιβασμός δεν θα μειώσει την σκληρότητα αυτής της σφετεριστικής, κακής, σαν λύκου οντότητας.
Στις 21 Μαΐου 2020, έγραψε στο Twitter: "Η κυβέρνηση της Παλαιστίνης πρέπει να διεξαγάγει δημοψήφισμα.
Η μόνη θεραπεία μέχρι την απομάκρυνση του σιωνιστικού καθεστώτος είναι η σταθερή και ένοπλη αντίσταση.

Σύμφωνα με την «Πολιτική βίαιων οργανώσεων» του Twitter:

«Δεν υπάρχει θέση στο Twitter για βίαιες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών οργανώσεων, βίαιων εξτρεμιστικών ομάδων ή ατόμων που συνδέονται και προωθούν τις παράνομες δραστηριότητές τους ...
Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής.
Δεν παραβιάζουν αυτά τα tweets από τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν τους κανόνες του Twitter;
Το πιο σοκαριστικό, στις 9 Νοεμβρίου 2014 ο Khamenei δημοσίευσε ένα tweet με το οποίο περιγράφει πώς θα εκμηδενίσει το Ισραήλ:
«Γιατί πρέπει και πώς μπορεί να εξαφανιστεί το #Israel;
Απάντησε μάλιστα σε 9 βασικές ερωτήσεις.
Μάλιστα δημοσίευσε τρόπους για την καταστροφή του Ισραήλ. Αυτά τα tweets υπάρχουν ακόμη.
Όταν ρωτήθηκε για τα αντισημιτικά tweets του Ayatollah Khamenei, ο Ylwa Pettersson, επικεφαλής πολιτικής του Twitter για τις σκανδιναβικές χώρες και το Ισραήλ, δήλωσε στην Επιτροπή της Knesset για θέματα μετανάστευσης, απορρόφησης και διασποράς, μέσω μιας τηλεδιάσκεψης:
Έχουμε μια προσέγγιση απέναντι στους ηγέτες που λέει ότι οι άμεσες αλληλεπιδράσεις με συνανθρώπους, τα σχόλια για πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας ή οι αναφορές σε στρατιωτικά και οικονομικά ζητήματα σε γενικές γραμμές δεν παραβιάζουν τους κανόνες μας».

Αντίδραση από την Knesset

Η απάντηση προκάλεσε οργή.
Πολιτικοί στο Ισραήλ επέκριναν το Twitter κατηγορώντας το όχι έχει διπλά πρότυπα.
Το μέλος της Knesset Michal Cotler-Wunsh, που ήταν στη σύνοδο και ηγήθηκε της συζήτησης, έγραψε:
"Ουάου. Το Twitter απλώς παραδέχτηκε ότι τα tweets που ζητούσαν την γενοκτονία εναντίον των Εβραίων από Ιρανούς ηγέτες ΔΕΝ παραβιάζουν την πολιτική του!
ΑΥΤΟ είναι διπλό πρότυπο. Αυτό είναι αντισημιτισμός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης