Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μorgan Stanley: Χρονιά ανάκαμψης τύπου V αλλά χωρίς αποδόσεις στις αγορές το 2021

Μorgan Stanley: Χρονιά ανάκαμψης τύπου V αλλά χωρίς αποδόσεις στις αγορές το 2021
Οι αγορές περιουσιακών στοιχείων είναι απίθανο να επαναλάβουν την απόδοση που είχαν τους τελευταίους εννέα μήνες, αναφέρει η Morgan Stanley
Σχετικά Άρθρα

Χρονιά ανάκαμψης τύπου V αλλά χωρίς ιδιαίτερες αποδόσεις στις αγορές εκτιμά πως θα είναι το 2021 η Morgan Stanley.
Όπως αναφέρει, το 2021 αναμένεται να είναι ένα πολύ καλό έτος για την οικονομία των ΗΠΑ αλλά και την οικονομική δραστηριότητα εν γένει.
Παρότι όμως οι ισολογισμοί των εταιρειών μπορεί να σημειώσουν θετικά πρόσημα, οι μετοχές ενδέχεται να παραμείνουν στάσιμες, όπως αναφέρει η αμερικανική τράπεζα.
Γιατί; Διότι η Wall Street είναι μια προεξοφλητική μηχανή που κοιτά μπροστά και, ως εκ τούτου, έχει ήδη τιμολογήσει την αισιοδοξία για ανάπτυξη από το 2020 - οπότε ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 εκτοξεύθηκε μετά τα χαμηλά του Μαρτίου του 2020, κλείνοντας με ετήσια κέρδη 16%.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα υπάρξει ανάπτυξη τύπου V στην αμερικανική οικονομία, παρά το β’ κύμα της πανδημίας» υποστήριξε ο επικεφαλής επενδύσεων της τράπεζας, προσθέτοντας ότι η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει τα καλά νέα.
Με άλλα λόγια, «το 2021 πιθανόν να είναι καλύτερο, αλλά οι αγορές περιουσιακών στοιχείων είναι απίθανο να επαναλάβουν την απόδοση που είχαν τους τελευταίους εννέα μήνες».

Ποιες μετοχές θα ευνοηθούν

Σε αυτό το πλαίσιο, η Morgan Stanley προκρίνει περιουσιακά στοιχεία που θα ωφεληθούν περισσότερο από την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης, τα υψηλότερα επιτόκια και τον πληθωρισμό.
Αυτά είναι ως επί το πλείστον μετοχές που είχαν χαμηλή απόδοση κατά την τελευταία δεκαετία, συμπεριλαμβανομένων μετοχών εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης, τραπεζών, εταιρειών στον κλάδο της Ενέργειας κ.λπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης