Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - δημοσκόπηση ΖDF: Mε 37% ο Friedrich Merz προηγείται για την ηγεσία του CDU

Γερμανία - δημοσκόπηση ΖDF: Mε 37% ο Friedrich Merz προηγείται για την ηγεσία του CDU

Γερμανία - δημοσκόπηση ΖDF: Προηγείται με 37% ο Friedrich Merz στις προτιμήσεις των χριστιανοδημοκρατών για την ηγεσία του κόμματος

Σχετικά Άρθρα

Ο Friedrich Merz προηγείται στην προτίμηση των υποστηρικτών της παράταξης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δεύτερου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF, η οποία διεξήχθη πριν από την έναρξη του συνεδρίου του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) για την εκλογή νέου επικεφαλής.
Σύμφωνα με αυτήν την δημοσκόπηση, το 37% των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο Merz είναι πιθανότερο να οδηγήσει το CDU με επιτυχία στο μέλλον.
Μόνο το 26% των υποστηρικτών των δύο αυτών αδελφών κομμάτων το πιστεύει για τον δεύτερο υποψήφιο Norbert Roentgen και έπεται ο Armin Laschet με 25%.
Στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων οι Merz και Laschet θα είχαν την προτίμηση του 28%, ενώ ο Roetgen έπεται με 24%.
Στο ερώτημα ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος υποψήφιος καγκελάριος προηγείται ο επικεφαλής του (βαυαρικού) CSU Marcus Soeder με 54%, ακολουθούμενος από τον σοσιαλδημοκράτη Olaf Scholz (45%) και τον χριστιανοδημοκράτη Jens Spahn (32%), ο οποίος όμως έχει και εξαιρετικά υψηλό ποσοστό απόρριψης σε σχέση με τους δύο προαναφερθέντες (59%).
Στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για την καγκελαρία ακολουθούν οι Norbert Roentgen και Friedrich Merz με 29%, ο (Πράσινος) Robert Habeck και ο Armin Laschet με 29% αμφότεροι και η (επίσης Πράσινη) AnnaLena Boerbock με 22%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης