Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυο νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ

Δυο νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ
Το νέο στέλεχος έχει την ίδια γενετική αλληλουχία με προηγούμενες περιπτώσεις που εξετάστηκαν αλλά οι τρεις μεταλλάξεις αντιπροσωπεύουν μια σημαντική εξέλιξη
Σχετικά Άρθρα
Δύο νέες μεταλλάξεις του κορωνοιού, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για ενδεχόμενη επιρροή τους στην ανοσοαπόκριση που είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές, ανακάλυψαν ερευνητές από το Οχάιο των ΗΠΑ σημειώνοντας ότι μία από τις δύο νέες μεταλλάξεις εξαπλώνεται σημαντικά στο Κολόμπους του Οχάιο από τα τέλη Δεκεμβρίου 2020 έως και σήμερα.
Το νέο στέλεχος έχει την ίδια γενετική αλληλουχία με προηγούμενες περιπτώσεις που εξετάστηκαν αλλά οι τρεις μεταλλάξεις αντιπροσωπεύουν μια σημαντική εξέλιξη.

Πιο μεταδοτική η μετάλλαξη

Όπως και με τη μετάλλαξη Β.1.1.7 που ανακαλύφθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, οι μεταλλάξεις της παραλλαγής στο Οχάιο εντοπίζονται στις ακίδες πρωτεΐνης και καθιστούν τον ιό πιο μεταδοτικό από άτομο σε άτομο.
Όπως τονίζουν οι επιστήμονες η μετάλλαξη προφανώς αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν προήλθε από το Ηνωμένο Βασίλειο ή από τη Νότια Αφρική.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ανακάλυψη της παραλλαγής με την ονομασία COH.20G/501Y δείχνει ότι η ίδια μετάλλαξη θα μπορούσε να έχει εμφανιστεί ανεξάρτητη σε πολλά μέρη του κόσμου τους τελευταίους μήνες.
Ωστόσο, οι ερευνητές αποκλείουν οποιαδήποτε επίδραση στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων, αφού προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία.
Τα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου του Οχάιο έχουν προ-δημοσιευτεί στην επιστημονική πλατφόρμα biorxiv.org και δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης