Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Πρόταση προς τις ΗΠΑ για τη φορολόγηση των «γιγάντων» του διαδικτύου

ΕΕ: Πρόταση προς τις ΗΠΑ για τη φορολόγηση των «γιγάντων» του διαδικτύου
Η γενική διευθύντρια για το εμπόριο, Sabine Villard δήλωσε ότι η ΕΕ επιθυμεί διάλογο για να διευθετήσει τις διαμάχη σχετικά με τις επιδοτήσεις της Boeing και της Airbus
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται μία νέα πρόταση για να επιχειρήσει να διευθετήσει τις διαφορές της με τις ΗΠΑ σχετικά με τη φορολογία των ψηφιακών υπηρεσιών, όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια για το εμπόριο, Sabine Villard.

ΠΟΕ

Όπως μεταδίδει το Reuters την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, η Villard δήλωσε σε διαδικτυακή εκδήλωση του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών στην Ουάσιγκτον ότι η ΕΕ θέλει επίσης να εξετάσει περιορισμούς στο σύστημα διευθέτησης διαφορών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) και θα υποβάλει τον Φεβρουάριο νέα πρόταση για τη μεταρρύθμιση του ΠΟΕ.

Επιδοτήσεις

H EE ελπίζει να συζητήσει γρήγορα με την κυβέρνηση Biden για την επίλυση της μακρόχρονης διαμάχης σχετικά με τις επιδοτήσεις της Boeing και της Airbus εντός του επόμενου εξαμήνου, αλλά επιθυμεί την κατάργηση των ανταποδοτικών δασμών και από τις δύο πλευρές, είπε επίσης η Villard.
Η άρση των δασμών αυτών θα δημιουργούσε το περιθώριο για παραγωγικές διαπραγματεύσεις, ώστε να επιλυθεί η διαφορά, πρόσθεσε.

Γαλλία

Την ίδια ώρα, η Γαλλία δίνει στον εαυτό της περιθώριο «έως το καλοκαίρι» για να πείσει τον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden να στηρίξει την υιοθέτηση ενός διεθνούς φόρου για τις μεγάλες επιχειρήσεις του Διαδικτύου, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Bruno Le Maire στις 12 Ιανουαρίου 2021
«Δίνουμε στον εαυτό μας περιθώριο έως το καλοκαίρι του 2021 για να πείσουμε τον νέο Αμερικανό εταίρο μας, την κυβέρνηση Biden, να προσυπογράψει αυτή τη φορολόγηση και τους όρους που θα καθοριστούν στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ, διαφορετικά θα πρέπει να επιστρέψουμε σε μια ευρωπαϊκή λύση», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.
«Όλοι μπορούν να δουν ότι χάρη σε αυτήν την κρίση οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι κολοσσοί του Διαδικτύου, αυτοί που άντλησαν τα μεγαλύτερα κέρδη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της κρίσης, το οποίο καθιστά ακόμα πιο απαραίτητη, ακόμα πιο δίκαιη, την εφαρμογή μιας ‘ψηφιακής’ φορολόγησης στο επίπεδο του ΟΟΣΑ, τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε.
Η Γαλλία εισήγαγε τον Ιούλιο του 2019 έναν φόρο επί του κύκλου εργασιών των εταιριών Gafa (Google, Amazon, Facebook, Apple) που εισέφερε πάνω από 400 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης