Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γεννηματά για Μπεκατώρου: Η Σοφία δίνει δύναμη και φωνή και σε άλλα κορίτσια

Γεννηματά για Μπεκατώρου: Η Σοφία δίνει δύναμη και φωνή και σε άλλα κορίτσια
Με την καταγγελία για τη σεξουαλική κακοποίησή της, επιβεβαίωσε ότι οι πρωταθλητές έχουν, πάνω απ’ όλα, δύναμη ψυχής
Σχετικά Άρθρα

Τη συμπαράσταση και τον θαυμασμό της στην απόφαση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση της από μέλος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας δηλώνει η Φώφη Γεννηματά.
Σε ανάρτησή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι «η Σοφία Μπεκατώρου μας έκανε περήφανους ως Ολυμπιονίκης και με τη στάση της και την καταγγελία για τη σεξουαλική κακοποίησή της, επιβεβαίωσε ότι οι πρωταθλητές έχουν, πάνω απ’ όλα, δύναμη ψυχής».
Αναφερόμενη στην στάση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας η οποία με ανακοίνωσή της αμφισβητεί τα όσα λέει η Μπεκατώρου, υπογραμμίζει πως αναπαράγει στερεότυπα, χαρακτηρίζοντάς το «απαράδεκτο και ντροπή».

Η ανακοίνωση

«Η Sofia Bekatorou μας έκανε περήφανους ως Ολυμπιονίκης. Με την στάση της και την καταγγελία για τη σεξουαλική κακοποίησή της, επιβεβαίωσε ότι οι πρωταθλητές έχουν, πάνω απ’ όλα, δύναμη ψυχής.
Η Σοφία με τη θαρραλέα στάση της πέτυχε να δώσει δύναμη και φωνή και σε άλλα κορίτσια που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις και φοβούνται να μιλήσουν ή το συντηρητικό περιβάλλον τις κάνει να αμφιβάλλουν ακόμα και για το αν όσα βιώνουν είναι αληθινά. Κακοποίηση δεν είναι μόνο η προσφυγή στη σωματική βία από τον δράστη. Είναι η προσφυγή σε μεθόδους χειραγώγησης, η χρήση της εξουσίας που συχνά έχει ο δράστης επί του θύματός του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης