Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Θα επιδιώξουμε βελτίωση των δεσμών με την κυβέρνηση Biden

Cavusoglu: Θα επιδιώξουμε βελτίωση των δεσμών με την κυβέρνηση Biden
Και ο Erdogan ελπίζει ότι θα γίνουν θετικά βήματα αναφορικά με το πρόγραμμα των F-35 μόλις ο Joe Biden αναλάβει καθήκοντα
Σχετικά Άρθρα

Λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού πρόεδρου Joe Biden στις 20 Ιανουαρίου, η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει γέφυρες με τις ΗΠΑ.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών M. Cavusoglu υποστήριξε ότι η Τουρκία προτίθεται να επαναλάβει την πρότασή της για σύσταση μιας κοινής ομάδας εργασίας με τις ΗΠΑ, προκειμένου να συζητηθούν οι τεχνικές πλευρές της αγοράς των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400, μόλις ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden αναλάβει καθήκοντα».
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο θέμα στη διάρκεια της πτήσης του προς την Τουρκία από το Πακιστάν που βρισκόταν χθες (15/1).
«Θα επιδείξουμε ειλικρινείς προσπάθειες για τη βελτίωση των δεσμών μας. Αναμένουμε την ίδια προσέγγιση από τη διοίκηση Biden», είπε ο Cavusoglu.
Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις Erdogan ο οποίος δήλωσε πως «ελπίζει ότι θετικά βήματα θα γίνουν για τον ρόλο της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, μόλις ο Joe Biden αναλάβει καθήκοντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης