Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Στους 29 οι νεκροί που συνδέονται με το εμβόλιο για τον Covid

Νορβηγία: Στους 29 οι νεκροί που συνδέονται με το εμβόλιο για τον Covid
Συνολικά η Νορβηγία έχει καταγράψει 29 θανάτους σε άτομα άνω των 75 ετών
Σχετικά Άρθρα

Αυξάνονται στη Νορβηγία οι απώλειες μεταξύ των ανθρώπων στους οποίους είχε χορηγηθεί η πρώτη δόση του εμβολίου για τον Covid – 19.
Συνολικά έχει καταγράψει 29 θανάτους σε άτομα άνω των 75 ετών, που έλαβαν το εμβόλιο και τίθεται σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την προτεραιοποίηση των αρχών στα προγράμματα εθνικά προγράμματα εμβολιασμού, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Στη λίστα των θανάτων προστέθηκαν ακόμη έξι άτομα.
Μέχρι την Παρασκευή (15/1) το εμβόλιο της Pfizer / BioNTech ήταν το μοναδικό διαθέσιμο στη Νορβηγία και «όλοι οι θάνατοι συνδέονται με αυτό», ανακοίνωσε η Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων.

Τι λένε οι Νορβηγοί

«Για εκείνους τους ανθρώπους με αδύναμο ανοσοποιητικό, ακόμη και σχετικά ήπιες παρενέργειες των εμβολίων μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες», ανακοίνωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.
Η υγειονομική αρχή της Νορβηγίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι για όσους έχουν πολύ σύντομη διάρκεια ζωής ούτως ή άλλως, το όφελος του εμβολίου μπορεί να είναι οριακό ή άσχετο.
Αυτό συμβαίνει μετά από λίγες περιπτώσεις διεθνώς, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλικιωμένου ασθενή στη Γαλλία, ο οποίος έχασε την ζωή του μέσα σε λίγες ώρες από τη λήψη του πρώτου κύκλου εμβολίου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης