Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Τα επόμενα βήματα στην λειτουργία της αγοράς αν ο ιός είναι υπό έλεγχο

Γεωργιάδης: Τα επόμενα βήματα στην λειτουργία της αγοράς αν ο ιός είναι υπό έλεγχο
Δεν υπάρχουν ημερομηνίες για την εστίαση, ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
«Αν σε 2-3 εβδομάδες πάνε όλα καλά, τηρηθούν τα μέτρα και ο ιός είναι υπό έλεγχο, τότε θα αρχίσουμε να συζητάμε για τα επόμενα βήματα στην λειτουργία της αγοράς», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 σημείωσε πως «ανοίξαμε το λιανικό εμπόριο με τους κανόνες που είπαμε και θα αρχίσουμε να μετράμε.
Αν τα μέτρα τηρηθούν χωρίς μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, διότι κάποια μικρή αύξηση θα υπάρχει, είναι αναμενόμενο όταν ανοίγει η αγορά... αν το "τσίμπημα" είναι μικρό και αντέχεται, όλα καλά».

Για την εστίαση

Για της εστίαση, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν ημερομηνίες για την επαναλειτουργία, «διότι υπάρχουν προβλήματα κι εκεί, καθώς οι άνθρωποι πρέπει να βγάζουν την μάσκα για να φάνε», όπως εξήγησε. Πρόσθεσε ότι «όταν ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης, η λειτουργία τους θα γίνει με καθήμενους πελάτες σε εξωτερικούς χώρους».
Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τους επιχειρηματίες να κάνουν χρήση του προγράμματος ενίσχυσης για την προμήθεια θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, σημειώνοντας πως θα είναι απαραίτητες και φέτος, αλλά σε κάθε περίπτωση και στα επόμενα χρόνια.

Οι επιχειρήσεις που ανοίγουν τη Δευτέρα 18/1 παραμένουν «πληττόμενες»


«Όλες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από την Δευτέρα, θα συνεχίσουν να θεωρούνται πληττόμενες», ανέφερε ο υπουργός.
Όπως είπε «θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια βοήθεια από το Κράτος, δηλαδή δεν θα πληρώσουν ενοίκια των Φεβρουάριο, θα συνεχίσουν να έχουν σε αναστολή τους εργαζόμενους τους για να επιδοτούνται και θα απολαμβάνουν όλα τα "ευεργετήματα" που έχουν υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση».

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για περιοχές με παρατεταμένο lockdown

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε πρόγραμμα με πόρους του ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση επιχειρήσεων και επαγγελματιών σε περιοχές με παρατεταμένο lockdown, σημειώνοντας ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.
Ακόμη, σχολιάζοντας τις αναφορές για μαζικό κλείσιμο καταστημάτων, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «τα στοιχεία του ΓΕΜΗ δεν επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει «κύμα λουκέτων» στην αγορά» και πρόσθεσε ότι υπάρχει διαρκής ενίσχυση των επιχειρήσεων από το κράτος.
«Πρώτη φορά η εφορία βάζει λεφτά στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων», είπε χαρακτηριστικά και δεν απέκλεισε να υπάρξει και έβδομος κύκλος στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Επιδότηση τόκων δανείων

Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η απόφαση για την επιδότηση τόκων ενήμερων επιχειρηματικών δανείων για το πρώτο τρίμηνο του 2021, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Για το επόμενο 9μήνο θα επιδοτηθεί μέρος των τοκοχρεολυσίων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καλύπτοντας έτσι μέρος των οφειλών από τις επιχειρήσεις, είπε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Στην παγκόσμια συμφορά η Ελλάδα στέκεται όρθια, χάρη και στην Επιτροπή που μας συμβουλεύει σωστά.
Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να ισοπεδώσει τα πάντα εν μέσω πανδημίας, κάνει όσους τα λένε εξαιρετικά αντιπαθείς έως και γελοίους», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν σε δήλωσή του για την Θεσσαλονίκη και την κατάσταση στην πόλη σε ότι αφορά την έξαρση κρουσμάτων στο τέλος Οκτωβρίου και τον τριήμερο εορτασμό για τον 'Αγιο Δημήτριο και την 28η Οκτωβρίου.
Επανέλαβε ότι δεν υπύρξαν εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για επιβολή τοπικού lockdown, αλλά διάσπρατες αναφορές επιστημόνων σε μέσα ενημέρωσης.

Για την Σοφία Μπεκατώρου

Τέλος, για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, ο υπουργός ανέφερε ότι «πρέπει να την συγχαρούμε που βρήκε το θάρρος.
Η Δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της».
«Το «όχι» σημαίνει «όχι» και δεν μπορεί κανένας που έχει εξουσία να την χρησιμοποιεί με τέτοιον τρόπο», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης