Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προς συμφωνία ΕΥΔΑΠ με δημόσιο, με 150 εκατ κλείνει παλαιές εκκρεμότητες

Προς συμφωνία ΕΥΔΑΠ με δημόσιο, με 150 εκατ κλείνει παλαιές εκκρεμότητες
Για την ΕΥΔΑΠ έρχονται καλύτερες χρηματιστηριακές ημέρες, αρκεί να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες με το δημόσιο.
Σχετικά Άρθρα

Η ΕΥΔΑΠ η εταιρία ύδρευσης και αποχέτευσης και το ελληνικό δημόσιο βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις οι οποίες θα έχουν αίσια κατάληξη για παρελθούσες εκκρεμότητες της εταιρίας.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων η ΕΥΔΑΠ έχει εκκρεμότητα για το αδιύλιστο νερό μια διαφορά 137 εκατ που δημιουργήθηκε μεταξύ 2013 και 2020.
Ταυτόχρονα υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες τις οποίες διαχειρίζεται η ΕΥΔΑΠ μέσω της στρατηγικής προβλέψεων που ακολουθεί και τροποποιεί σε τακτικά χρονικά διαστήματα.
Η βασική διαφορά της ΕΥΔΑΠ με το ελληνικό δημόσιο είναι το αδιύλιστο νερό το οποίο έχει συσσωρεύσει μια μεγάλη υποχρέωση.
Με βάση πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις, υπολογίζεται ότι έως τα τέλη Μαρτίου 2021, δηλαδή έως το τέλος του α΄ τριμήνου του 2021 θα έχει επέλθει συμφωνία που θα περιλαμβάνει τα εξής.
1)Η ΕΥΔΑΠ θα πληρώσει εφάπαξ περίπου 150 εκατ ευρώ στο ελληνικό δημόσιο δίνοντας και ρευστότητα στο κράτος ώστε να κλείσει η εκκρεμότητα του αδιύλιστου νερού.
2)Το κράτος από την πλευρά του δεν θα έχει καμία απαίτηση προς την ΕΥΔΑΠ ενώ εξετάζεται να κλείσει και άλλες εκκρεμότητες που αφορούν άλλα ζητήματα.
Πρακτικά η ΕΥΔΑΠ μετά από αυτό το deal θα είναι μια καθαρή δημόσια επιχείρηση χωρίς εκκρεμότητες προς το ελληνικό δημόσιο.

Ισχυρά κεφάλαια και ταμείο για την ΕΥΔΑΠ

Η ΕΥΔΑΠ με 1,5 δισεκ. ενεργητικό, κεφάλαια 924 εκατ και συνολικά ταμειακά διαθέσιμα 450 εκατ μπορεί να διαθέσει τα 150 εκατ χωρίς να αλλοιωθεί ουσιαστικά η χρηματοοικονομική της θέση.
Θα έχει κλείσει όλες τις παρελθούσες εκκρεμότητες και θα εστιάζει στο μέλλον.
Η ΕΥΔΑΠ με 714 εκατ κεφαλαιοποίηση θα μπορούσε να προσεγγίσει το 1 δισεκ. εφόσον κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και βελτιωθεί η κερδοφορία.
Να σημειωθεί ότι η ΕΥΔΑΠ έχει βασικό μέτοχο το κράτος με ποσοστό 61,33% εκ των οποίων το 51% κατέχει η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας και 11,3% το ΤΑΙΠΕΔ.
Για την ΕΥΔΑΠ έρχονται καλύτερες χρηματιστηριακές ημέρες, αρκεί να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες με το δημόσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης