Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ταραντίλης: Θα δράσουμε άμεσα σε περίπτωση αναζωπύρωσης της επιδημίας

Ταραντίλης: Θα δράσουμε άμεσα σε περίπτωση αναζωπύρωσης της επιδημίας
Να δώσουμε την ευκαιρία στην αγορά να αναπνεύσει είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να δράσει άμεσα σε περίπτωση που καταγραφεί αναζωπύρωση της επιδημίας με το άνοιγμα του λιανεμπορίου εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Ταραντίλης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Για την εφαρμογή των μέτρων θα υπάρχουν εντατικοί και αυστηροί έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές.
Και αυτό για να αποτραπεί στο μέγιστο βαθμό η παραβίαση των μέτρων που μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση, πισωγύρισμα και εκ νέου πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παρακολουθούνται στενά και σε περίπτωση που εμφανιστεί κίνδυνος αναζωπύρωσης της πανδημίας θα υπάρξει άμεση παρέμβαση.
Ας τηρήσουμε όλοι οι επαγγελματίες, εργαζόμενοι και καταναλωτές τα προβλεπόμενα μέτρα ως προς τις αποστάσεις, τα μέτρα υγιεινής, τις μάσκες για να μειώσουμε τον κίνδυνο και να δώσουμε στην αγορά την ευκαιρία να αναπνεύσει» ανέφερε ο κ.Ταραντίλης.
«Το σταδιακό άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων γίνεται εφικτό μετά από μια μακρά περιοδο περιοριστικών μέτρων που κατέδειξε ότι η κλιμάκωση της πανδημίας γίνεται αστραπιαία ενώ η αποκλιμάκωση απαιτεί πολύ χρόνο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα που ισχύουν για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Για άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων

Ο κ.Ταραντίλης αναφέρθηκε και στο επικείμενο άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων.
«Όπως έχουμε εξηγήσει και από το πρώτο briefing η λογική είναι να συλλέγουμε δεδομένα να τα δίνουμε στην επιτροπή, να εισηγείται η επιτροπή και να αποφασίζουμε.
Ας δούμε τι έχουμε μέχρι στιγμής.
Μέχρι στιγμής έχουμε ανοίξει τα δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία κλπ από την προηγούμενη εβδομάδα και μόλις κάναμε ένα γενναίο άνοιγμα του λιανεμπορίου.
Όπως καταλαβαίνετε τουλάχιστον για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και σε συσχετισμό με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα, να συλλέξουμε στοιχεία και να δούμε ποια είναι η επίδραση του ανοίγματος του λιανεμπορίου, ποια είναι η επίδραση του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων.
Όπως καταλαβαίνετε κοινώς και επειδή θέλουμε να ανοίγουμε με ασφάλεια λαμβάνοντας αποφάσεις εβδομάδα - εβδομάδα μετά τις εισηγήσεις των ειδικών πρώτα θα χρειαστεί μία περίοδος να συλλέξουμε τα δεδομένα με τις νέες συνθήκες που έχουν προκύψει και στη συνέχεια θα πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από Φεβρουάριο 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα

Όσον αφορά την πορεία εξέλιξης των εμβολιασμών, ο κ. Ταραντίλης επεσήμανε ότι «από το Σάββατο η επιχείρηση "Ελευθερία" πέρασε στη δεύτερη φάση της με την έναρξη του εμβολιασμού για τους συμπολίτες μας των 85 και άνω ετών».
«Μέχρι χθες Κυριακή είχαν γίνει συνολικά 80.531 εμβολιασμοί.
Μέσα στον επόμενο μήνα θα τεθούν σε λειτουργία 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία, θα έχουν δυνατότητα 20.000 εμβολιασμών ημερησίως.
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σημαντικά η εισροή εμβολιαστικών δόσεων καθιστώντας εφικτό τον στόχο εμβολιασμού της πλειονότητας των πολιτών το καλοκαίρι.
Ήδη, άλλωστε, από τη μέχρι σήμερα διεθνή εμπειρία επιβεβαιώνεται τόσο η ασφάλεια όσο και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
Χαρακτηριστικά και εξαιρετικά θετικά είναι τα συμπεράσματα πρόσφατης μελέτης στο Ισραήλ, που καταδεικνύει ότι μετά τον εμβολιασμό του 20% του πληθυσμού, διαπιστώνεται μείωση των νέων λοιμώξεων» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης