Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Μια έντιμη συμφωνία ο στόχος των διερευνητικών με την Τουρκία

Κατρούγκαλος: Μια έντιμη συμφωνία ο στόχος των διερευνητικών με την Τουρκία
Η Τουρκία εξακολουθεί να προκαλεί ανέφερε ο κ.Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση με τον Ν. Δένδια
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως μια έντιμη συμφωνία με την Τουρκία είναι ο στόχος των διερευνητικών επαφών διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπ.Εξωτερικών, Ν. Δένδια.
Όπως είπε ο κ.Κατρούγκαλος είναι αναγκαίο οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία να έχουν ως στόχο μία έντιμη συμφωνία και να πραγματοποιηθούν χωρίς κηδεμόνες και πιέσεις ή διευρυμένη ατζέντα.
«Οι διερευνητικές δεν ξεκινούν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.
Η Τουρκία εξακολουθεί να προκαλεί, παράλληλα με την επίθεση γοητείας, την οποία επιχειρεί απέναντι στους Ευρωπαίους, παραδείγματος χάριν με την παρενόχληση των πλοίων του Λιμενικού μας στην περιοχή των Ιμίων.
Αυτό είναι εν μέρει και αποτέλεσμα της αποτυχίας του πρωθυπουργού να πετύχει στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο κυρώσεων, που θα λειτουργούσε ως εγγύηση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα» υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος.

Στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Παρ' όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις διερευνητικές, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τον διάλογο, για να επιδιώξουμε λύση στη διαφορά μας με την Τουρκία» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, τονίζοντας πως αυτές ρέπει να πραγματοποιηθούν στο φως, χωρίς κηδεμόνες και πιέσεις από οποιαδήποτε πλευρά», καθώς και χωρίς διευρυμένη ατζέντα, όπως επιδιώκει η Άγκυρα.
«Αλλά και διερευνητικές, όπου εμείς δεν θα πετάξουμε τη μπάλα στην εξέδρα, δεν θα πάμε μόνο για να αποφύγουμε το blame game.
Διερευνητικές που θα συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν το 2016 με ευθύνη της Τουρκίας και που βήμα-βήμα θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε, όσο γίνεται ενεργά, τις δικές μας θέσεις προς την κατεύθυνση μιας έντιμης συμφωνίας» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης