Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος με το WhatsApp - Τι εξόργισε τους χρήστες και ο... ρόλος του Elon Musk (Tesla)

Σάλος με το WhatsApp - Τι εξόργισε τους χρήστες και ο... ρόλος του Elon Musk (Tesla)
Αναφορές για συνεργασία με το Facebook που πυροδότησε τις φήμες για παράνομο διαμοιρασμό των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.
Σχετικά Άρθρα
Σε υποχώρηση οδηγήθηκε η διάσημη εφαρμογή του WhatsApp μετά το σάλο που προκάλεσε η φημολογία ότι οι νέοι όροι χρήσης της δημοφιλούς υπηρεσίας μηνυμάτων λειτουργούν ως «Δούρειος Ίππος» για διαμοιρασμό των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του με το Facebook.
Εχοντας να αντιμετωπίσει μαζικές απεγκαταστάσεις λογαριασμών και ένα τεράστιο κύμα αρνητικών δημοσιευμάτων, το WhatsApp αναγκάστηκε να αναβάλλει την εφαρμογή της αμφιλεγόμενης πολιτικής απορρήτου μέχρι τις 15 Μαΐου, αντί της 8ης Φεβρουαρίου που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Οι δηλώσεις της εταιρείας

Σύμφωνα με την εταιρεία ωστόσο, στόχος της εν λόγω κίνησης είναι να έχουν περισσότερο χρόνο οι χρήστες να... «κατανοήσουν» τις αλλαγές.
«Μεταθέτουμε για το μέλλον την ημερομηνία, στην οποία θα ζητηθεί από τον κόσμο να μελετήσει και να αποδεχθεί τους όρους.
Δεν θα υπάρξει καμία αναστολή ή διαγραφή χρηστών στις 8 Φεβρουαρίου.
Θα προβούμε επίσης σε περισσότερες ενέργειες για να ξεκαθαρίσουμε την παραπληροφόρηση γύρω από το πως δουλεύει η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια στο WhatsApp», ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωση.

Ο ρόλος του Elon Musk

Πίσω από το μαζικό κύμα φυγής από την υπηρεσία την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν μία ανάρτηση του ισχυρού άνδρα της Tesla, Elon Musk, ο οποίος συνιστούσε εμμέσως πλην σαφώς στους ακολούθους του να εγγραφούν στο μικρότερο αλλά εξίσουν ασφαλές Signal.
Το απότελεσμα ήταν η εν λόγω υπηρεσία να «πέσει» λόγω της μαζικής εισροής χρηστών, αλλά και να ανακοινώσει ότι αναβαθμίζει τα συστήματά της και προσθέτει νέους servers προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης