Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Δεν υπάρχει άμεση σχέση των θανάτων με το εμβόλιο της Pfizer

Νορβηγία: Δεν υπάρχει άμεση σχέση των θανάτων με το εμβόλιο της Pfizer
Δεν μπορούμε να πούμε ότι πέθαναν από το εμβόλιο αναφέρει ο επικεφαλής του Οργανισμού Φαρμάκων της Νορβηγίας
Σχετικά Άρθρα

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν πως οι θάνατοι ηλικιωμένων ανθρώπων σχετίζονται με τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech αναφέρουν οι υγειονομικές αρχές της Νορβηγίας μετά το θάνατο 33 ανθρώπων άνω των 75 ετών που έχασαν τη ζωή τους αφού πρώτα είχαν εμβολιαστεί.
Οι υγειονομικές αρχές της Νορβηγίας ανακοίνωσαν σήμερα 18/1 πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να συνδέει τους θανάτους αυτούς με το ότι εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Pfizer.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η covid 19 είναι μακράν πιο επικίνδυνη για τους περισσότερους ασθενείς από ότι οι εμβολιασμοί.
Δεν ανησυχούμε» ανέφερε ο Steinar Madsen, διευθυντής στον Οργανισμό Φαρμάκων της Νορβηγίας.
Πάντως, η Pfizer έχει ανακοινώσει πως συνεργάζεται με τις νορβηγικές αρχές προκειμένου να διερευνηθούν αυτοί οι θάνατοι των ηλικιωμένων Νορβηγών.
«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
Δεν μπορούμε να πούμε ότι πέθαναν από το εμβόλιο.
Μπορούμε να πούμε ότι ήταν σύμπτωση.
Είναι δύσκολο να αποδειχθεί ότι το εμβόλιο ήταν η βασική αιτία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Madsen, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο, η χορήγηση του εμβολίου να οδηγεί τους ασθενείς σε μια πιο σοβαρή πορεία του υποκείμενου νοσήματός τους.
Σύμφωνα με τον Madsen, η Νορβηγία έχει εμβολιάσει σχεδόν όλους τους ασθενείς σε γηροκομεία, και οι απώλειες που έχουν αναφερθεί είναι λιγότεροι από 1 σε 1.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης