Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Anadolu: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας – Τουρκίας

Anadolu: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας – Τουρκίας
Η Τουρκία και η Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσουν διμερείς διερευνητικές συνομιλίες στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας - Τουρκίας, στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι συνομιλίες αφορούν τη δημιουργία ενός μηχανισμού αποσυμπίεσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, εν μέσω διαφορών για τα θαλάσσια σύνορα και συναφή θέματα.
Τον περασμένο Οκτώβριο, το ΝΑΤΟ παρουσίασε τον μηχανισμό, αναφέροντας «έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τον κίνδυνο ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Ειδικότερα, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός «κόκκινου τηλεφώνου» μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, τουρκικές και ελληνικές στρατιωτικές αντιπροσωπείες πραγματοποίησαν σειρά τεχνικών συνομιλιών στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, για να συζητήσουν για την Ανατολική Μεσόγειο.
Η Τουρκία και η Ελλάδα αναμένεται επίσης να ξεκινήσουν διμερείς διερευνητικές συνομιλίες στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη για την επίλυση των διαφορών τους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης