Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οριακές απώλειες σε μία συνεδρίαση με μηδενικό ενδιαφέρον

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οριακές απώλειες σε μία συνεδρίαση με μηδενικό ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τι συμπέρασμα να βγάλει κάποιος από μία συνεδρίαση, που με δυσκολία προσέγγισε σε καθαρές συναλλαγές τα 30 εκατ. ευρώ; Τελείως βαρετή η σημερινή συνεδρίαση για να τα λέμε όπως έχουν τα πράγματα. Ούτε ο δικτυακός τόπος της αγοράς είχε ειδήσεις σήμερα. Ελάχιστες οι ανακοινώσεις των εισηγμένων.

Το λιανικό εμπόριο άνοιξε αλλά οι επενδυτές δε συγκινήθηκαν. Οι τράπεζες εξακολουθούν να δείχνουν σημάδια κόπωσης παρά την καλή διόρθωση από τα πρόσφατα υψηλά τους. Έψαχνες να βρεις πρωταγωνιστή σήμερα και δεν υπήρχε. Όταν στο ΧΑ μειώνεται το ενδιαφέρον μειώνεται για όλες τις μετοχές. Εκεί που έβλεπες όγκους εκατοντάδων χιλιάδων τεμαχίων σήμερα έβλεπες μερικές δεκάδες χιλιάδες.

Κλείσαμε με μικρές απώλειες να και κρατούσε για αρκετή ώρα το θετικό πρόσημο η αγορά. Όμως διαγραμματικά σήμερα το γράφημα του Γ.Δ. έδειχνε συνεχόμενα χαμηλότερα υψηλά με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να γυρίσει σε αρνητικό έδαφος το οποίο κράτησε στο τέλος. Είχαμε βέβαια μέσα στην ημέρα αρκετές εναλλαγές στο πρόσημο. Και στις ευρωπαϊκές αγορές οι τάσεις συσσώρευσης ήταν το βασικό χαρακτηριστικό. Ίσως στοίχησε και εκεί η αργία στις ΗΠΑ. Για να δούμε αύριο αν θα μπορέσουμε να βγάλουμε αντίδραση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ισχυρές απώλειες για την Τράπεζα Πειραιώς. Έχασε πάνω από 4%. Κοντά στο 2% οι απώλειες για την Alpha Bank. Και οι δύο έκλεισαν στο χαμηλό της ημέρας. Καλύτερη εικόνα από Eurobank και ακόμα καλύτερη από Εθνική, η οποία έκλεισε με οριακές απώλειες.

FOURLIS: Αν ξεχώρισε κάποια από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ήταν η συγκεκριμένη, αν και η κίνηση δεν αλλάζει τα δεδομένα. Παρά το +1.29% δεν κατάφερε να σπάσει ανοδικά και να δώσει σήμερα για συνέχιση της ανόδου. Πήγε μέχρι τα 4,01 ευρώ αλλά έκλεισε στα 3,9350 ευρώ με όγκο 121 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Όλη μέρα στα 14,70 ευρώ όπου μαζευόταν η προσφορά και στις τελικές δημοπρασίες κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και στα 14,62 ευρώ.

JUMBO: Στο χαμηλό ημέρας και το δικό της κλείσιμο. Στα 13,15 ευρώ και στο -2,08% με καλό όγκο σε σύγκριση με την ημέρα. Έχει πάρει εδώ και μέρες κλίση το γράφημα και δείχνει πως μπορεί να πάει και ακόμα χαμηλότερα.

ΕΥΑΘ: Και νέα πτώση σήμερα για τη μετοχή με αποτέλεσμα να σπάσει τον εκθετικό 200άρη και να κατευθυνθεί προς τη στήριξη των 4 ευρώ. Στα 3,80 έχει σημαντική επίσης στήριξη. Στο -3,37% έγινε η τελευταία πράξη και στα 4,02 ευρώ που ήταν χαμηλό ημέρας. Μη νομίζετε ότι έγινε υψηλός όγκος, αλλά αυτοί οι πωλητές που υπήρχαν σήμερα δεν ήταν εύκολο να απορροφηθούν. Με κάτι λιγότερο από 21 χιλ. τεμάχια πήγε εκεί και πολλά έγιναν σημαντικά υψηλότερα. Στις τελικές δημοπρασίες με 1 κομμάτι την έκλεισαν στα 4,09 ευρώ και στο -1,68%.

ΕΥΔΑΠ: Εδώ είχαμε διαφορετική εικόνα με σημαντική άνοδο αν και με χαμηλό όγκο. Στα 6,87 ευρώ και στο +2,38%. Υψηλό ημέρας το κλείσιμο. Στα 731 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΟΛΠ: Την πίεσαν με μικρό βέβαια όγκο μέχρι και τα 18,60 ευρώ. Πριν τις τελικές δημοπρασίες είχε πάει στα 18,98 ευρώ, αλλά μπήκε καλή εντολή στο κλείσιμο με αποτέλεσμα να κλείσει στα 19,50 ευρώ και στο +2,63%. Όλα αυτά με 8 χιλ. τεμάχια.

INTRALOT: Με άνοδο 8% και κλείσιμο στα 0,2160 ευρώ, θα λέγαμε πως ξεχώρισε σε μία συνεδρίαση η οποία είχε μηδενικό ενδιαφέρον.

LAVIPHARM: Με ελάχιστο όγκο στο +11,36% και στα 0,49 ευρώ.

UNIBIOS: Υψηλός ο όγκος σήμερα. Κοντά στις 150 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε με άνοδο 4,07% και στα 0,2810 ευρώ. Η αποτίμηση στα 4,3 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης