Οικονομία

Morgan Stanley: Επενδύστε σε χαλκό - Ποιες εταιρείες ξεχωρίζουν

Morgan Stanley: Επενδύστε σε χαλκό - Ποιες εταιρείες ξεχωρίζουν
Σημειώνεται πως η τιμή του χαλκού σημείωσε ράλι το 2020

Οι μετοχές που συνδέονται με τον χαλκό μπορεί να γνωρίσουν μεγάλη αύξηση το 2021, σύμφωνα με όσα αναφέρει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley.
Σημειώνεται πως η τιμή του χαλκού σημείωσε ράλι το 2020, ενώ παρουσιάζει τις ίδιες αυξητικές τάσεις και το 2021 – στα υψηλότερα επίπεδα από το 2013.
Οι μετοχές που σχετίζονται με το χαλκό παρουσίασαν άνοδο, ωστόσο έχουν ακόμη… μέλλον!
Παρά τη μέση απόδοση των μετόχων στο ύψος του 63% από τις αρχές του 2020, οι αναλυτές της Morgan Stanley δήλωσαν ότι συνεχίζουν να βλέπουν «θετική ανταμοιβή κινδύνου για μετοχές που εκτίθενται σε χαλκό».

«Αύξηση +30%»

Ανέφεραν, μάλιστα, μια σειρά από καταλύτες, συμπεριλαμβανομένου ενός επιταχυνόμενου οικονομικού κύκλου και της αναθέρμανσης του πληθωρισμού, που «ευνοεί έντονα τον χαλκό».
«Θεωρούμε πως επίκειται αύξηση στις τιμές των μετοχών που σχετίζονται με τον χαλκό στο ύψος του 30%, σε περίπτωση που οι τρέχουσες τιμές των εμπορευμάτων παραμείνουν ψηλά το 2021».
Επισημαίνεται πως η τιμή του χαλκού θα ενισχυθεί λόγω της στροφής της οικονομικής πραγματικότητας προς πιο φιλοπεριβαλλοντικές πολιτικές.

Ποιες εταιρείες ξεχωρίζουν

Όσον αφορά τις κορυφαίες επιλογές για το 2021, η Morgan Stanley προτιμά τον γίγαντα Glencore, την εταιρεία εξόρυξης Lundin Mining, αλλά και τη First Quantum.
Παρά τα ισχυρά κέρδη που σημείωσαν πέρυσι, αυτές οι εταιρείες εξακολουθούν να είναι επενδυτικές ευκαιρίες, όπως λέει η Morgan Stanley.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, με βάση τις τιμές spot, η μετοχή της Glencore είχε 67% άνοδο, η Lundin +34% και η First Quantum +31%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης