Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Εξετάζει αύξηση δασμών στις εισαγωγές κατά 5% - 10% σε πάνω από 50 προϊόντα

Ινδία: Εξετάζει αύξηση δασμών στις εισαγωγές κατά 5% - 10% σε πάνω από 50 προϊόντα
Η Ινδία εξετάζει την προοπτική του να αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές κατά 5% -10% σε περισσότερα από 50 προϊόντα,

Η Ινδία εξετάζει την προοπτική του να αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές κατά 5% -10% σε περισσότερα από 50 προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων smartphone, ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και συσκευών στον προσεχή προϋπολογισμό, σύμφωνα με τρεις κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η αύξηση των δασμών στις εισαγωγές μέρος της εκστρατείας του πρωθυπουργού Modi

Η αύξηση των δασμών στις εισαγωγές αποτελεί μέρος της εκστρατείας του πρωθυπουργού την Ινδίας Narendra Modi που στοχεύει στην προώθηση και υποστήριξη της εγχώριας παραγωγής, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν, σύμφωνα με το Reuters.
Μία από τις πηγές ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να στοχεύσει σε πρόσθετα έσοδα περίπου 2,7 - 2,8 δισ. δολαρίων, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τα έσοδα εν μέσω της επιβράδυνσης που έφερε η πανδημία στην οικονομία.

Δασμοί σε έπιπλα και ηλεκτρικά οχήματα

Δύο από τις κυβερνητικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι οι αυξήσεις των δασμών θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα έπιπλα και τα ηλεκτρικά οχήματα, βλάπτοντας ενδεχομένως να βλάψουν την σουηδική IKEA και την Tesla, η οποία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα αυτοκίνητά της στην Ινδία το 2021.
Οι αξιωματούχοι, ωστόσο, δεν διευκρίνισαν για το ποσοστό της αύξησης στους δασμούς στα έπιπλα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Η λίστα των προϊόντων που ενδέχεται να έχουν υψηλότερους δασμούς θα περιλαμβάνει συσκευές όπως ψυγεία και κλιματιστικά, ανέφεραν οι πηγές.
Η υπουργός Οικονομικών Nirmala Sitharaman θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό την 1η Φεβρουαρίου εν μέσω της προβλεπόμενης οικονομικής συρρίκνωσης 7,7% για το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης