Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Yellen δίνει σήμα για μεγάλες δημοσιονομικές παρεμβάσεις από την κυβέρνηση Biden

ΗΠΑ: Η Yellen δίνει σήμα για μεγάλες δημοσιονομικές παρεμβάσεις από την κυβέρνηση Biden

Η προτεινόμενη από το εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ για τη θέση της υπουργού Οικονομικών Janet Yellen θα μιλήσει ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας προκειμένου να εγκριθεί η υποψηφιότητά της

Σχετικά Άρθρα

Χρειάζεται σαρωτική παρέμβαση εκ μέρους της κυβέρνησης μέσα από το νέο πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας, αναμένεται να επισημάνει στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας την Τρίτη 19 Ιανουαρίου η προτεινόμενη από το εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ για τη θέση της υπουργού Οικονομικών Janet Yellen, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.
Ο Biden, ο οποίος θα ορκιστεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, παρουσίασε το πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι απαιτούνται τολμηρές επενδύσεις για να ανακάμψει η οικονομία και να επιταχυνθεί η διανομή εμβολίων ώστε να ελεγχθεί η εξέλιξη της πανδημίας.
«Ούτε ο εκλεγμένος πρόεδρος, ούτε εγώ, προτείνουμε αυτό το πακέτο μέτρων χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το δημόσιο χρέος της χώρας.
Αλλά τώρα, με τα επιτόκια να βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, το πιο έξυπνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναλάβουμε σαρωτική δράση», δήλωσε η Yellen, πρώην πρόεδρος της Fef, σε μια προετοιμασμένη εναρκτήρια δήλωση της πριν της ακρόαση της ενώπιον της επιτροπής.
«Πιστεύω ότι τα οφέλη θα υπερτερούν κατά πολύ του κόστους, ειδικά αν ενδιαφερόμαστε να βοηθήσουμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ιδιαιτέρα δυσχερή θέση εδώ και καιρό», είπε στη δήλωση, την οποία δημοσιοποίησε το Reuters.

Πακέτο μέτρων

Το προτεινόμενο πακέτο ενισχύσεων περιλαμβάνει 415 δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών και την εκτέλεση του προγράμματος των εμβολιασμών όσν αφορά την πανδημία, περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για άμεσες ενισχύσεις στα νοικοκυριά και περίπου 440 δισεκατομμύρια δολάρια σε ενισχύσεις σε μικρές επιχειρήσεις και κοινότητες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία.
Πολλοί Αμερικανοί θα λάβουν άμεσες χρηματικές ενισχύσεις 1.400 δολαρίων, πέραν των επιταγών των 600 δολαρίων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που πέρασε το Κογκρέσο τον περασμένο μήνα.
Η συμπληρωματική ασφάλιση ανεργίας θα αυξηθεί επίσης στα 400 δολ την εβδομάδα από τα τρέχοντα 300 δολ. την εβδομάδα και θα επεκταθεί έως τον Σεπτέμβριο.
Η επισημαίνει επίσης ότι η οικονομία των ΗΠΑ πρέπει να ανοικοδομηθεί «ώστε να δημιουργεί περισσότερη ευημερία για μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων και να διασφαλίζει ότι οι Αμερικανοί εργαζόμενοι μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε μια ολοένα ανταγωνιστικότερη παγκόσμια οικονομία».
Ο Yellen αναμένεται να αντικαταστήσει τον νυν υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin εάν επικυρωθεί η υποψηφιότητά της από τη Γερουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης