Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία για το β’ κύμα κορωνοϊού στην Κίνα – Νέο ρεκόρ κρουσμάτων από το Μάρτιο

Ανησυχία για το β’ κύμα κορωνοϊού στην Κίνα – Νέο ρεκόρ κρουσμάτων από το Μάρτιο
Για 7η συνεχόμενη ημέρα καταγράφηκαν περισσότερα από 100 κρούσματα
Σχετικά Άρθρα

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Κίνα για το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς το τελευταίο 24ωρο και για 7η συνεχόμενη ημέρα αναφέρθηκαν περισσότερα από 100 κρούσματα.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 118 νέες μολύνσεις, αριθμός που συνιστά νέο ημερήσιο ρεκόρ από τον περασμένο Μάρτιο.
Τα 106 από τα 118 κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα και τα 43 διαγνώστηκαν στην επαρχία Τζιλίν, στην οποία και εκεί αναφέρθηκαν τα περισσότερα κρούσματα.
35 κρούσματα εντοπίστηκαν στην επαρχία Χεμπέι, που περιβάλλει το Πεκίνο , ενώ η επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ κατέγραψε 27.

Σε lockdown 28 εκατομμύρια πολίτες

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την περαιτέρω διασπορά του ιού, οι κινεζικές αρχές έχουν επιβάλλει lockdown σε τουλάχιστον τρεις πόλεις με πληθυσμό 28 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Την ίδια στιγμή, ενώ αρκετές πόλεις στον βορρά κάνουν μαζικά τεστ για τον SARS-CoV-2, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μολύνσεις που δεν έχουν εντοπιστεί ενδέχεται να πυροδοτήσουν νέο κύμα της πανδημίας ενόψει του κινεζικού σεληνιακού νέου έτους, ο οποίος φέτος αρχίζει στα μέσα Φεβρουαρίου.
Εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν με αφορμή τον εορτασμό του σεληνιακού νέου έτους.
Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις ενόψει της περιόδου της γιορτής και να αποφεύγουν μαζικές συναθροίσεις, ειδικά γαμήλιες τελετές.

Ο σούπερ μεταδότης

Το ξέσπασμα στην Τζιλίν με βάση την ινχηλάτηση των κινεζικών υγειονομικών, οφειλόταν σε πλανόδιο πωλητή που πήγε στην επαρχία από τη γειτονική Χεϊλονγκτζιάνγκ, όπου είχε εντοπιστεί νωρίτερα σωρεία κρουσμάτων.
Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται επί του παρόντος 1.387 ασθενείς με την COVID-19 (+86 σε σχέση με την προηγουμένη), οι 61 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (+18).
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.635 επί συνόλου 89.454 μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης