Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of America: Στα 5,5 δισ. δολ. τα καθαρά κέρδη στο δ΄τρίμηνο 2020

Bank of America: Στα 5,5 δισ. δολ. τα καθαρά κέρδη στο δ΄τρίμηνο 2020
Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της BofA, χαμηλότερα των προσδοκιών τα έσοδα

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα καθαρά κέρδη της Bank of America στο δ΄τρίμηνο του 2020, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο με τα έσοδα της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, η οποία ανακοίνωσε την επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 2,9 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, η BofA ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 5,5 δισ. δολ. στο δ' τρίμηνο, έναντι 7 δισ. στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,59 δολ. από 0,74 δολ. πέρυσι, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 0,55 δολ. σύμφωνα με την Factset.
Τα έσοδα της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας υποχώρησαν 10% στα 20,1 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για έσοδα της τάξης των 20,6 δισ. δολ.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) υποχώρησαν στα 10,25 δισ. δολ. στο δ΄τρίμηνο, έναντι 12,14 δισ.
Τα έσοδα από μετοχές σημείωσαν άλμα 30% στα 1,3 δισ. δολ. ενώ τα έσοδα από τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, συναλλάγματος και commodities, υποχώρησαν 5% στα 1,7 δισ. δολ.
Οι αναλυτές ανέμεναν τα NII στα 10,24 δισ. δολ.
Οι προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες υποχώρησαν στα 53 εκατ. δολ.
Οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 327 δισ. δολ. ή 23% στα 1,7 τρισ. δολ.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 αυξήθηκε κατά 76 μονάδες βάσης στο 11,9%.
Η μετοχή της BofA έχει σημειώσει ράλι 39,2% το τελευταίο τρίμηνο, ενώ προσυνεδριακά υποχωρεί 0,2%.
bofa191.JPG
Επαναγορά ιδίων μετοχών 2,9 δισ. δολ.

Η Bank of America ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην επαναγορά μετοχών αξίας 2,9 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του α΄τριμήνου 2021.
Πρόκειται για το ανώτατο όριο που επιτρέπει η Federal Reserve, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες.
Η BofA ανακοίνωσε επίσης διανομή μερίσματος 18 σεντς.

Τι δήλωσε ο CEO της BofA

Kατά τη διάρκεια του 2020, παρατηρήσαμε τις δραματικές επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία,στην οικονομία και στις δραστηριότητες της εταιρείας μας, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Brian Moynohan.

«Κατά το τέταρτο τρίμηνο, συνεχίσαμε να βλέπουμε σημάδια ανάκαμψης, που οδήγησαν στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, στη σταθεροποίηση της ζήτησης δανείου από τους εμπορικούς πελάτες μας και στις ισχυρές αγορές και επενδυτική δραστηριότητα. Το τελευταίο πακέτο τόνωσης, η συνεχιζόμενη πρόοδος στα εμβόλια και οι ταλαντούχοι συνεργάτες μας - οι οποίοι στήριξαν τους πελάτες τους εν μέσω αυτής της κρίσης - μας τοποθετούν ολύ σωστά, καθώς η ανάκαμψη συνεχίζεται», σημείωσε ο CEO της ΒofA.
«Το τέταρτο τρίμηνο, είδαμε υψηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους, υψηλότερα έσοδα από καταναλωτές, ρεκόρ διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, ισχυρά αποτελέσματα από τις ομάδες των Global Markets και έναν ισχυρότερο ισολογισμό.
Το 2020, κερδίσαμε σχεδόν 18 δισεκατομμύρια δολάρια και επιτύχαμε διάφορους βασικούς στρατηγικούς στόχους: αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς σε καταθέσεις, επεκτείνοντας την ψηφιακή ηγεσία και προσθέτοντας χιλιάδες πελάτες διαχείρισης πλούτου.
Επιπλέον, αποκτήσαμε μερίδιο αγοράς στις επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές», υπογράμμισε ο Moynohan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης