Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tι απαντά η Moderna για τις ανεπιθύμητες παρενέργειες του εμβολίου της στην Καλιφόρνια

Tι απαντά η Moderna για τις ανεπιθύμητες παρενέργειες του εμβολίου της στην Καλιφόρνια
H Moderna δεν γνωρίζει πόσες δόσεις εμβολίου έχουν χρησιμοποιηθεί και αν έχουν εμφανιστεί παρενέργειες σε πολίτες άλλων εμβολιαστικών κέντρων
Σχετικά Άρθρα

Η Moderna δεν γνωρίζει πόσες δόσεις εμβολίου έχουν χρησιμοποιηθεί, από την επίμαχη παρτίδα η οποία στάλθηκε μεταξύ 4 Ιανουαρίου και 8 Ιανουαρίου 2021, η οποία προκάλεσε σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε πολίτες της Καλλιφόρνια.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Moderna σήμερα 19 Ιανουαρίου, τονίζει ότι έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σημαντικό μέρος των δόσεων, ενώ δεν έχει αναφορές από άλλα εμβολιαστικά κέντρα.
Υπενθυμίζεται ότι, οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στην Καλλιφόρνια, σταμάτησαν τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Moderna λόγω ασυνήθιστων παρενεργειών.
Οι οποίες αφορούν την παρτίδα  με κωδικό Lot 041L20A, από την οποία περισσότερα από δέκα άτομα έχουν εμφανίσει τις τελευταίες 24 ώρες αλλεργικές αντιδράσεις και χρήζουν ιατρικής βοήθειας.
Όσον αφορά τους αριθμούς, η Moderna επιβεβαίωσε ότι συνολικά 1.272.200 δόσεις παρήχθησαν στον αριθμό παρτίδας 041L20A, με σχεδόν ένα εκατομμύριο δόσεις (964.900) να έχουν ήδη διανεμηθεί σε περίπου 1.700 τοποθεσίες εμβολιασμού σε 37 πολιτείες.
Σύμφωνα με το Κέντρο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια (CDPH), επιβεβαίωσε πως παρέλαβε περισσότερες από 330.000 δόσεις από αυτήν την παρτίδα που διανεμήθηκαν σε 287 κέντρα εμβολιασμού σε όλη την πολιτεία της Καλιφόρνια.
Συνολικά 307.300 δόσεις παραμένουν αποθηκευμένες και δεν έχουν χορηγηθεί ή διανεμηθεί ακόμη μετά τη διακοπή.
Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν μια σημαντική επέκταση των οδηγιών επιλεξιμότητας των εμβολιασμών, επιτρέποντας σε όλους τους κατοίκους ηλικίας 65 ετών και να μπορούν να εμβολιάζονται κατά του COVID-19.
Όσον αφορά τους αριθμούς, περισσότερες από 330 χιλιάδες δόσεις από την ίδια παρτίδα εμβολίων Moderna έχουν διανεμηθεί σε 287 παρόχους σε ολόκληρη την πολιτεία, αλλά είναι η πρώτη φορά που οι υγειονομικές αρχές έχουν λάβει αναφορές που περιγράφουν τις ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με την παρτίδα.

Προβληματισμός στις αρχές

Αναγνωρίζοντας ότι «υπάρχουν λιγότερα δεδομένα σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο Moderna», οι δημόσιες υπηρεσίες των ΗΠΑ ανέφεραν ότι είναι σπάνιο για τα εμβόλια να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες.
Η Moderna, το CDC και το FDA εξετάζουν την παρτίδα και όλα τα σχετικά ιατρικά δεδομένα.
Ο εμβολιασμός για Covid 19 έχει συνδεθεί με άλλες περιπτώσεις σοβαρών ιατρικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη και αλλού σε όλο τον κόσμο.
Τον Δεκέμβριο 2020, ένας γιατρός στη Βοστώνη είπε ότι υπέστη μία από τις χειρότερες αλλεργικές αντιδράσεις που είχε ποτέ μετά τη λήψη του εμβολίου της Moderna, περιγράφοντας το επεισόδιο ως δυνητικά απειλητικό για τη ζωή, ενώ ένας γιατρός στο Μαϊάμι πέθανε λόγω αντίδρασης από το εμβόλιο.
Παρόμοιες περιπτώσεις που συνδέονται με το εμβόλιο Pfizer-BioNTech έχουν παραπεμφθεί στο CDC και το FDA για αξιολόγηση.
Σύμφωνα με άλλες αναφορές, η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων που διορίστηκε από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ζητά περισσότερα στοιχεία από τις νορβηγικές και γερμανικές αρχές σχετικά με τους αναφερόμενους θανάτους ηλικιωμένων ατόμων μετά τον εμβολιασμό τους.
Στην Νορβηγία έχουν αναφερθεί 29 θάνατοι ηλικιωμένων μετά τον εμβολιασμό τους με εμβόλιο της Pfizer-BioNTech

Εν τω μεταξύ, μετά το πρόβλημα με τις παρενέργειες στην Καλιφόρνια η τιμή της μετοχής της Moderna έπεσε κατά 4%.
Moderna_grafhma.jpg
Moderna_2_BN.pngModerna_BN.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης