Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Διευθύνων σύμβουλος μεγάλης συστημικής τράπεζας αύξησε τις αποδοχές του 27,4% μέσω… ελεγκτικής εταιρίας

Διευθύνων σύμβουλος μεγάλης συστημικής τράπεζας αύξησε τις αποδοχές του 27,4% μέσω… ελεγκτικής εταιρίας
Αυξήσεις αποζημιώσεων και σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου που αποχωρούν
Καμία Γενική Συνέλευση μετόχων - ακόμα και σε καιρούς πανδημίας - δεν θα πρόβαλλε αντιρρήσεις για αύξηση αμοιβών μιας αποδοτικής διοίκησης η οποία επιτυγχάνει τον σκοπό της, κατά κοινή ομολογία, τόσο ως προς τους δανειολήπτες, όσο και προς τους μετόχους.

Μια τράπεζα, λοιπόν, η οποία ενώ εφαρμόζει ορθώς την εταιρική διακυβέρνηση προτίμησε να αφήσει την κρίση για την δίκαιη και εύλογη της αύξησης αμοιβής του διευθύνοντος συμβούλου κατά 27,4% σε μια λογιστική εταιρεία η οποία μάλιστα λειτουργεί ως εργαλείο... υποβοήθησης μιας εκ των μεγάλων ελεγκτικών της Big Four.

«Εύλογο και δίκαιο»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Bankingnews.gr το διοικητικό συμβούλιο τράπεζας αποφάσισε να παράσχει ειδική άδεια για την αναπροσαρμογή των αποδοχών και την συνεπακόλουθη τροποποίηση σύμβαση εργασίας του διευθύνοντος συμβούλου, όπως προβλέπει ο σχετικός εταιρικός νόμος.
Μια λογιστική εταιρεία δηλαδή αποκτά δια του εταιρικού νόμου το προνόμιο να γνωμοδοτεί για το δίκαιο και εύλογο της εισήγησης της Επιτροπής Αποδοχών και με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται οι μικτές μηνιαίες αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου κατά 27,4%.
Εαν επρόκειτο λ.χ για μια σύμβαση για συναλλαγή με συνδεδεμένο μέρος τότε ίσως η γνώμη της λογιστικής εταιρείας, έχει εκ των πραγμάτων, μια πιο αντικειμενική προσέγγιση από τους μετόχους.
Όταν, όμως, δίδεται το δικαίωμα της κρίσης της αύξησης των αμοιβών σε μια λογιστική εταιρεία και παραμερίζεται η Γενική Συνέλευση των μετόχων τα πράγματα μπερδεύονται.

Αύξηση της αποζημίωσης από 24 σε 30 μηνιαίους μισθούς

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια διαδικασία, δηλαδή, ύστερα απο εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Αποδοχών και γνωμοδότηση από ελεγκτικής εταιρεία αποφασίσθηκε σχεδόν φωτογραφικά η “αύξηση της αποζημίωσης σε περίπτωση διακοπής συνεργασίας για στελέχη στο επίπεδο του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου με περισσότερα από 15 έτη προϋπηρεσίας στην τράπεζα, από 24 σε 30 μικτούς μηνιαίους μισθούς, ενω επαναδιατυπώθηκε ο ορισμός της απαιτούμενης απόδοσης των Ανωτάτων Στελεχών ως προϋπόθεση για την υπαγωγή στην Πολιτική Διακοπής Συνεργασίας και παροχή της προβλεπόμενης αποζημίωσης.
Συγκεκριμένα, ενώ έως τώρα η αποζημίωση καταβαλλόταν σε στελέχη που είχαν καλή απόδοση τα δυο τελευταία χρόνια εφεξής θα καταβάλλεται σε όσα στελέχη αποχωρούν σε “περιβάλλον συνδρομής καλών σχέσεων”.
Και το ζήτημα που τίθεται είναι πόσο φωτογραφική είναι η συγκεκριμένη κίνηση δεδομένου πως είναι γνωστό πως στέλεχος με μακρά θητεία ετοιμάζεται να αποχωρήσει «σε περιβάλλον συνδρομης καλών σχέσεων».

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com

Υποσημείωση

Το bankingnews επιδοκιμάζει και επικροτεί τις αυξήσεις αποδοχών στις διοικήσεις των τραπεζών, που προσπαθούν να βελτιστοποιήσουν τις επιδόσεις εν μέσω κρίσης.
Θεωρούμε μάλιστα ότι δεν αμείβονται ορθολογικά, οι αυξήσεις είναι απαραίτητες, ειδικά για τις τράπεζες όπου ξεχωρίζουν.
Το αναφέρουμε αυτό για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης