Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Η Γαλλία να μην βιαστεί για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της

ΔΝΤ: Η Γαλλία να μην βιαστεί για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ταμείου η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης και περιορισμού του χρέους από τη Γαλλία θα είναι δυνατόν να ξεκινήσει από το 2023
Σχετικά Άρθρα
Η Γαλλία θα πρέπει να περιμένει την πλήρη ανάκαμψη της οικονομίας, πριν ξεκινήσει να λαμβάνει μέτρα για δημοσιονομική εξυγίανσης για να αντιμετωπίσει της συνέπειες της πανδημίας, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως μεταδίδει το Reuters την Τρίτη Ιανουαρίου 2021.

Κρίση χρέους

Το δημόσιο χρέος της χώρας αναμένεται να εκτιναχθεί σχεδόν στο 120% του ΑΕΠ φέτος ύστερα από τα πρωτοφανή σε μέγεθος μέτρα στήριξης προς εργαζόμενους και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια διαδοχικών lockdowns προκειμένου να περιορισθεί η εξάπλωση της πανδημίας.
Παρ’ όλα αυτά, η οικονομική δραστηριότητα θα πρέπει να επιστρέψει σε επίπεδα που βρισκόταν πριν από την πανδημία προτού ξεκινήσει η προσπάθεια περιορισμού του δημόσιου χρέους, επισήμανε το Ταμείο.

Από το 2023

«Εφόσον η ανάκαμψη είναι πιο σύντομη, θα θέλαμε να ξεκινήσει η προσπάθεια εξυγίανσης το 2022, αλλά σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις μας αυτό θα καταστεί δυνατό ενδεχομένως μόνο από το 2023», δήλωσε ο Jeffrey Franks, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για τη Γαλλία.
Το ΔΝΤ προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ 5,5% φέτος και 4% το 2022, μετά από ύφεση – ρεκόρ 9% το 2020.
Το Ταμείο επανέλαβε τη σύστασή του προς τη Γαλλία να υποβάλει άμεσα ένα σχέδιο με αντικείμενο τη μεσοπρόθεσμη μείωση του ποσοστού του χρέους ως προς το ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης