Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Θα διατηρηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες

Βατόπουλος: Θα διατηρηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες
Η εμφάνιση των μεταλλάξεων κάνει πιο σημαντική την τήρηση των μέτρων είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως θα διατηρηθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως με την εμφάνιση του νέου μεταλλαγμένου στελέχους του ιού στην Ελλάδα, καθίσταται πιο σημαντική η τήρηση των μέτρων.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος είπε ότι με την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, «ελαττώνεις τις ευκαιρίες του ιού, ελαττώνεις τον μη αναγκαίο συνωστισμό», ενώ για τις μεταλλάξεις του ιού, είπε πως αυτός μεταδίδεται πιο εύκολα αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνος.

Αργεί η εστίαση

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα, ο κ.Βατόπουλος είπε πως αργεί ακόμα το άνοιγμα της εστίασης, τονίζοντας ότι αυτό θα το καθορίσει το πώς θα πάει η επιδημία και το λιανεμπόριο.
Μάλιστα ο κ.Βατόπουλος είπε πως την ερχόμενη Παρασκευή οι ειδικοί θα αποφασίσουν για το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων ενώ σχετικά με το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, εξέφρασε την ανησυχία του για τις μετακινήσεις.
«Φοβάμαι τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα» είπε ο κ.Βατόπουλος, επισημαίνοντας ότι μπορεί να απελευθερωθεί άμεσα το ψάρεμα και το κυνήγι όμως δεν μπορεί να επιτραπεί ακόμα η μετακίνηση από νομό σε νομό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης