Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Σε 60 χώρες το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού

ΠΟΥ: Σε 60 χώρες το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού
ΠΟΥ: Σε 60 χώρες το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού
Σχετικά Άρθρα

Σε 60 χώρες έχει εντοπιστεί το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επισημαίνοντας ότι αυτό εξακολουθεί να εξαπλώνεται στον κόσμο.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο βρετανικός μεταλλαγμένος ιός που φέρεται να είναι πιο μεταδοτικός, εντοπίστηκε σε 10 περισσότερες χώρες από ότι ανέφερε η προηγούμενη έκθεση στις 12 Ιανουαρίου.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι το νοτιοαφρικανικό μεταλλαγμένο στέλεχος εξαπλώνεται πιο αργά και έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε 23 χώρες και περιοχές, δηλαδή 3 περισσότερες σε σχέση με τις 12 Ιανουαρίου.
Ο ΠΟΥ επεσήμανε ότι παρακολουθεί και την εξάπλωση δύο άλλων παραλλαγμένων στελεχών του SARS-CoV-2, του Ρ1 που εμφανίστηκε στην πολιτεία Αμαζόνας αλλά και σε 4 πρόσωπα στην Ιαπωνία προερχόμενα από τη Βραζιλία, καθώς και ενός ακόμη.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολύ λίγες διαθέσιμες πληροφορίες για να εκτιμηθεί αν έχει αλλάξει η μεταδοτικότητα ή η σοβαρότητα (της covid-19) λόγω των νέων αυτών μεταλλαγμένων στελεχών», σημειώνει ο ΠΟΥ.

Έως και 70% πιο μεταδοτικό το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος που θεωρείται ότι είναι 50% με 70% πιο μεταδοτικό από το αρχικό στέλεχος του SARS-CoV-2, έχει εντοπιστεί σε έξι γεωγραφικές ζώνες του ΠΟΥ, ενώ το νοτιοαφρικανικό στέλεχος σε 4.
Τα δύο αυτά παραλλαγμένα στελέχη δεν είναι πιο επικίνδυνα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες, όμως μολύνοντας περισσότερους ανθρώπους, ασκούν μεγαλύτερη πίεση στα συστήματα υγείας των χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης