Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump απένειμε χάρη στον Bannon αλλά όχι....στον εαυτό του

Ο Trump απένειμε χάρη στον Bannon αλλά όχι....στον εαυτό του
Ο Trump επέλεξε τελικά να μη δώσει χάρη στον εαυτό του ή σε κάποιο μέλος της οικογένειάς του
Σχετικά Άρθρα

Η απονομή χάρης στον πρώην σύμβουλο του Λευκού Οίκου Steve Bannon ήταν μία από τις τελευταίες πράξεις του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, όπως μεταδίδει το CNN.
Ο Trump επέλεξε τελικά να μη δώσει χάρη στον εαυτό του ή σε κάποιο μέλος της οικογένειάς του, στο πλαίσιο ενός κύματος απονομών χάριτος και μετατροπών ποινών που εξέδωσε τις τελευταίες ώρες της προεδρίας του.
Ο πρόεδρος Trump έδωσε πλήρη χάρη στον Steven Bannon, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 και κατηγορείται για απάτη.
Ο Bannon υπήρξε σημαντικός ηγέτης στο συντηρητικό κίνημα και είναι γνωστός για την πολιτική του ευφυΐα, ανέφερε η δήλωση του υπουργού Τύπου του Λευκού Οίκου Kayleigh McEnany.
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Νέας Υόρκης κατηγόρησαν τον Bannon και τρεις άλλους για εξαπάτηση, στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν κεφάλαια για την κατασκευή του τείχος Trump στα συνορα με το Μεξικό.
Ο ίδιος δηλώνει αθώος.
Η χάρη στον Bannon έχει προκαλέσει αναστάτωση τις τελευταίες ώρες του Προέδρου στο οβάλ γραφείο, καθώς οι δικηγόροι και οι κορυφαίοι βοηθοί του Trump τον συμβούλευσαν να μην συμπεριλάβει στη λίστα τον Bannon. 
 Ωστόσο, ο Trump πρόσφατα επανασυνδέθηκε με τον πρώην σύμβουλό του, καθώς τον βοήθησε να υποστηρίξει τις θεωρίες συνωμοσίας εν όψει των εκλογών, όπως σημειώνει το CNN.
Σύμφωνα με τους New York Times, ο Trump πήρε την απόφαση να δώσει χάρη στον πρώην σύμβουλό του την τελευταία στιγμή, αφού συνομίλησε μαζί του τηλεφωνικά. Η προεδρική χάρη θα ακυρώσει τις κατηγορίες σε βάρος του Bannon, αν αυτός καταδικαστεί, προσθέτει η εφημερίδα.

Σε ποιους έδωσε χάρη ο Trump

Στο πλαίσιο των 143 απονομών χάριτος και μετατροπών ποινής, ο Trump έδωσε επίσης χάρη στον Elliott Broidy, πρώην κορυφαίο υπεύθυνο για τη συγκέντρωση χρηματοδοτήσεων, ο οποίος δήλωσε πέρυσι ένοχος για παραβίαση νόμων για το λόμπι υπέρ ξένων, και στον πρώην δήμαρχο του Ντιτρόιτ Kwame Kilpatrick, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 28 ετών με κατηγορίες για διαφθορά.
Οι ράπερ Lil Wayne και Kodak Black, που διώκονταν για ομοσπονδιακά αδικήματα σχετικά με όπλα, πήραν επίσης χάρη.
Ο Rudy Giuliani, ο οποίος ήταν στην πρώτη γραμμή των ανεπιτυχών προσπαθειών του Τραμπ να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020, δεν κατηγορείται για κάποιο αδίκημα, όμως ερευνητές ελέγχουν τις δραστηριότητές του στην Ουκρανία.
Ο απερχόμενος πρόεδρος απένειμε επίσης χάρη στον Anthony Lewandowski, έναν πρώην μηχανικό της Google που δήλωσε ένοχος ότι έκλεψε απόρρητη τεχνολογία σχετιζόμενη με τα αυτόνομα οχήματα από την εταιρεία, πριν τεθεί επικεφαλής της αντίπαλης Uber Technologies Inc.
Τον Αύγουστο, δικαστής στο Σαν Φρανσίσκο καταδίκασε τον Lewandowski σε φυλάκιση 18 μηνών, την οποία ωστόσο δεν έχει αρχίσει ακόμη να εκτίει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης